Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fem boxe og fire farver – SushiMania i Bruuns Galleri

Af anders@sommersangdigital.dk

I Bruuns Galleri vælter det ikke ligefrem med gode spisesteder, desværre vil jeg sige. Men der er da et par stykker. Det ene er faktisk en takeaway-joint, og ikke et sted hvor, du kan sidde og spise din mad. SushiMania ligger over for Kvickly på vej ud mod Jægergårdsgade.

Et udvalg der vil noget

Noget som, i sushiverdenen, er fedt, er, at der er et stort udvalg. Dog er friskheden en selvfølge. Den var der også hos SushiMania. Udvalget var stort, også større end vi har set det før. Faktisk vidste betjeningen ikke, hvad nogle af stykkerne hed, og måtte gætte sig til hvad de nu kunne hedde. Vi kom godt en halv time før lukketid, og der var mange mennesker, så fair nok de var stressede.

Fem boxe og fire farver

Normalt vælger jeg en af deres fem boxe. Det er nemt, og du kommer godt rundt i udvalget – og til en rigtig god pris. Prisen for box 1 er 100 kroner. Priserne springer med 50 kroner op til box 5, som koster 300 kroner. De fire farver er udtryk for priserne. To stykker i orange pris koster 10 kroner, to stykker i blå farve koster 15 kroner, to stykker gul koster 20 kroner og to stykker i grøn pris koster 25 kroner. Fint og enkelt system, som giver god mening.

Vores opstart fra SushiMania i Bruuns Galleri

Langsom startende betjening

Da vi kom 40 minutter før lukketid, kunne de ikke lave boxe mere, fortalte de to piger nærmest i kor. Så kunne hele køen også høre det. Lidt synd, for jeg tror, de kunne have solgt mange boxe, hvis de ellers havde været lidt mere oppe på dupperne. Men man kunne heldigvis købe nogle af de sushistykker, som var i disken.

Udvalget var ikke komplet, men pyt med det. De har som regel rigtig meget sushi at vælge mellem. De laver løbende frisk sushi, og udskiftningen er stor.

Indpakning af sushi fra SushiMania i Bruuns Galleri

Vi valgte 30 stykker sushi – vi var jo to personer. Det gik relativt hurtigt, og pigen var også hurtig til at pakke dem, bare man ikke stillede spørgsmål til sushien. Nu var heldet med os, for jeg har spist Sushi Manias mad flere gange og kunne nogle af stykkerne udenad.

 

Frisk sushi og Pim de Keysergracht

Noget, som er fedt ved Sushi Mania, er, at deres sushi er superfrisk. Det, vi fik, var på ingen måde tør, risenes konsistens sad lige i skabet. Generelt smager sushien helt forrygende, og variationerne skiller sig ud fra den typiske sushiscene i Aarhus. Blandt andet er deres kyllinge-sushi klasse – og nej, det er ikke Pim de Keysergracht der har fundet på dem. Kyllingen var gennemstegt og fast i konsistensen. På toppen var der sød soya med nødder. Så hvis du ikke er til fisk, så køb bare en bakke af dem her. De smager helt suverænt, og jeg synes også, det er fint med lidt kød mellem de mange stykker med fisk.

Lidt af hvert fra SushiMania i Bruuns Galleri

Alle vores stykker var fint tilberedte og smagte helt som forventet. Deres rolls er ofte med topping på, hvilket giver en anderledes og spændende smagsoplevelse. Se blot på billederne. Noget, jeg synes, SushiMania er gode til, er at udfordre den traditionelle sushi. Smagen er bedre og mere interessant på mange af stykkerne. Grunden aner jeg ikke, men et bud er, at det er asiatiske sushikokke, som laver sushien. Nøgtern set er variationen bedre, end vi normalt ser i Aarhus.

En bakke sushi fra SushiMania i Bruuns Galleri

Udstilling og hurtige beslutninger

Konceptet er godt – og savnet. Men det kræver, at kunderne ikke er alt for tunge i røven. Jeg køber ofte sushi i SushiMania i Bruuns Galleri, og det er ikke alle kunder, som er hurtige. De står og tænker og tænker over, hvad de skal vælge. Så derfor er der lavet 5 forskellige bokse, som gør det hele nemmere og ikke mindst hurtigere.

 

Til prisen – blandt byens bedste

Sushien var for alvor god. Vores regning var præcis på 305 kroner inklusiv ekstra soya og en SushiMania-sauce til 15 kroner. Det eneste punkt, som trækker godt ned er betjeningen. De er for tunge i det. Men det er blot et spørgsmål om at fyre et par stykker, eller få dem som er ansat til at være mere serviceminded og oppe sig. Det burde være en let opgave. Så hvis SushiMania i Aarhus, får fikset den sløve betjening, så rydder de bordet. Deres sushi er fantastisk til prisen, og størrelserne er perfekte. De kan spises i en mundfuld, noget som alle sushikokke bør tænke på. Det der med at bide et stykke sushi over i tre bidder er og bliver kikset. Så når vi taler om sushi, så betyder størrelsen en del. Hvis stykkerne bliver for store, bliver de vulgære. Så hellere mindre stykker og en mindre pris. Det har SushiMania om nogen forstået.

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen

 

SushiMania

M.P Bruuns Gade 25

Bruuns Galleri

8000 Aarhus C

Telefon: + 45 47107108

Link til hjemmeside

 

Åbningstider:

Alle ugens dage fra 10.00 – 20.00

[mappress mapid=”469″]

Del artikel

Andre læser også