ANNONCE
Fem kvinder udvist: Målrettet aktion hos forskellige massageklinikker
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fem kvinder udvist: Målrettet aktion hos forskellige massageklinikker

Østjyllands Politis Sektion for Særlige Sager var i sidste uge på aktion mod ulovligt arbejde hos forskellige massageklinikker i politikredsen. Det betød udvisning og indrejseforbud til i alt fem kvinder fra Thailand og Brasilien.

 

Sektionen for Særlige Sager arbejder bl.a. med at sikre, at reglerne for ophold og arbejde i Danmark bliver overholdt, og i sidste uge tog de til udvalgte adresser i Aarhus og Randers. I alt besøgte politiet tre forskellige massageklinikker, og på to af stederne var der noget at komme efter.

 

Mandag fandt de frem til tre kvinder med thailandsk statsborgerskab på en massageklinik i Aarhus C, og torsdag to kvinder med brasiliansk statsborgerskab, der arbejdede på en massageklinik i Randers SV. Ingen af de fem kvinder havde tilladelse til at arbejde i Danmark, hvilket de blev sigtet for og erkendte.

 

Sektionen forventer at lave nye, opfølgende indsatser

Vi har løbende aktioner målrettet mange forskellige arbejdsplader for at sikre, at der ikke bliver brugt ulovlig arbejdskraft. Blandt andet reagerer vi på konkrete anmeldelser, ligesom vi deltager i de landsdækkende aktioner mod menneskehandel, som Rigspolitiet koordinerer for hele landet, siger politikommissær Peter Bay, der varsler, at sektionen forventer at lave nye, opfølgende indsatser i den kommende tid.

 

De fem anholdte kvinder, der er i alderen 22 til 40 år, blev alle fremstillet i grundlovsforhør. Her blev de udvist af Danmark og fik forbud mod at rejse ind i landet igen. De fire af kvinderne blev foreløbigt varetægtsfængslet, indtil deres udrejse endeligt er på plads.

 

Den sidste, en 22-årig kvinde fra Thailand, blev løsladt efter grundlovsforhøret, da det ikke kan udelukkes, at hun har været offer for menneskehandel. Hendes sag er derfor overgået til Center Mod Menneskehandel, der skal sørge for, at hun rejser ud af Danmark. Derudover vil Østjyllands Politi på baggrund af afhøringen af hende vurdere, om der er grundlag for at rejse sigtelse mod eventuelle bagmænd.

 

Har der været et ansættelsesforhold?

Derudover undersøger politiet nu, om de fem kvinder har været ansat af nogen. I de fem konkrete sager undersøger vi, om der er noget ansættelsesforhold, som i bekræftende fald vil kunne straffes med klækkelige bøder, der kan løbe op i over 100.000 kroner, siger politikommissær Peter Bay.

 

Fakta

Det er Udlændingestyrelsen, der udsteder opholdstilladelse og arbejdstilladelse i Danmark, mens det er politiets opgave at sikre, at Udlændingeloven bliver overholdet. Østjyllands Politi har løbende kontroller målrettet forskellige arbejdspladser, herunder massageklinikker. Nogle gange er det på baggrund af konkrete anmeldelser om ulovligt ophold, ulovligt arbejde eller menneskehandel. Andre gange er det som et led i en national, koordineret aktion mod menneskehandel, som det konkret var tilfældet i torsdagens aktion.

 

Del artikel