Favoritter fra kortet: Vi har testet 5 populære retter hos ikonisk café
Deltag i konkurrencen om en middag for to på MigogAarhus’ Facebookside
De fleste aarhusianere kender følelsen.
Man slentrer ned ad Åboulevarden, kigger på menukortene og overvejer, hvor man skal slå sig ned.
Mulighederne er mange, men er du på jagt efter klassisk og veltillavet cafémad i ikoniske rammer, er Sidewalk et oplagt valg.
Her finder du noget for enhver smag, og går du sulten fra den noget nær legendariske Aarhus-café, så er det altså din egen skyld.
For de portioner, der serveres i lokalerne på Åboulevarden 56-58, er generøse nok til at mætte de fleste.
Ørehængere på anlægget
Vi har besøgt Café Sidewalk for at smage stedets signaturretter og mærke stemningen ved åen, som i øjeblikket stiger for hver forårsdag, der går.
Da vi indfinder os en hverdag ved frokosttid er der allerede godt fyldt op ved bordene.
Snakken går lystigt i alle afkroge af den hyggelige café, hvor både unge og ældre har fundet plads, men uden at det går ud over akustikken, som er fortrinlig i lokalerne.
Lydbilledet domineres især af klassiske ørehængere fra 90’erne og 00’erne, der strømmer ud af højttalerne og bidrager til den behagelige og afslappede atmosfære.
Vi bliver i første omgang præsenteret for fire af Sidewalks mest populære hovedretter.
Sprød udenpå og saftig indeni
Der er tale om caféens Crispy Chicken Burger, pasta med kylling og svampesauce, Rib-eye med bearnaise samt stedets Mexican Sandwich.
De fire populære hovedretter:
- Crispy Chicken Burger kan fås hver dag fra kl. 11.00-21.00
- Pasta med kylling og svampesauce kan fås hver dag fra kl. 11.00-21.00
- Mexican Sandwich kan fås hver dag fra kl. 11.00-17.30
- Rib-Eye med bearnaise kan fås hver aften fra kl. 17.30-21.00
Især burgeren, der i den grad lever op til sit navn, tager kegler hos vores smagspanel.
Både bacon og kylling er dejligt crispy, men sidstnævnte er samtidig saftig indeni – præcis som man vil have det.
Med gode ovnstegte kartofler, chilimayo og en Brooklyn Lager som tilbehør vil denne ret kunne fremkalde et veltilfreds smil hos de fleste.
Det samme kan siges om Sidewalks pasta, som med sin cremede konsistens og tydelige smag af champignoner tager stikket hjem – skyl gerne ned med et køligt glas hvidvin.
Bøf bearnaise med sprøde røsti
Vi retter blikket mod den tilsyneladende velstegte Rib-eye, der ligger og venter på os.
Oksekødet er tydeligvis stegt ved høj varme, så fedtet på overfladen er karamelliseret, og bøffen har fået en flot stegeskorpe.
Det giver kødet en skøn smag og helt ærligt: Hvem kan sige nej til bøf bearnaise med sprøde røsti og et glas rødvin til?
Sandwichen med det mexicanske twist er det sundeste alternativ af de fire.
Mellem to stykker rugbrød med masser af kerner byder den på pæne mængder kylling, grøn salat, rødløg, agurk og jalapeños.
Sidstnævnte udgør sammen med avocadocremen det mexicanske islæt, der gør, at sandwichen skiller sig ud fra mængden.
Vi kan anbefale at bestille en af Sidewalks hjemmelavede lemonader med citron og mynte, der står virkelig godt til den mexi-inspirerede sandwich.
Fornem finale
Er der plads til mere, anbefaler caféen, at man beder om en belgisk vaffel til dessert.
Så efter at have slået mave tager vi imod opfordringen og får serveret en hver.
Sidewalks anbefalede dessert:
Den belgiske vaffel kan fås hver dag kl. 11.00-21.00
Ved synet af vaflen, der er toppet med bl.a. to kugler vaniljeis og tre slags chokolade, får vi straks appetitten tilbage.
Den belgiske vaffel er varm og sprød, mens isen ovenpå er kold og blød. I kombination med den syrlige bærcoulis går det hele op i en højere enhed.
Bestil gerne en kop specialkaffe til. Det spiller, skulle vi hilse og sige.
Café Sidewalk er åben alle ugens dage fra formiddag til aften.
Du kan udforske menukortet og bestille bord lige her