Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ferdinand: Opgraderer med erfaren restaurantchef, og præsenterer et kæmpe vinkort

Af Line Ingwar Karlsen

Årets tjener, og en vært blandt de bedste i kongeriget, er tjekket ind som restaurantchef på Ferdinand. Søren Appel Hansen er navnet, og han er et ikon i tjener- og sommelierverdenen – men også hos gæsterne.  Med et CV, som tæller landet bedste restauranter, og med en erfaring af de helt store, er den 39-årige, Søren Appel Hansen et scoop af de store at få på holdet. Han blev Årets Tjener i 2009, har haft en glorværdig karriere og elsker stadigvæk branchen og ikke mindst sit arbejde. 

 

Ydmyg tilgang til vin og værtskab

Søren Appel Hansen har et CV, som blandt andet tæller restauranter som Prins Ferdinand, hos René på Ritz, Restaurant Frederikshøj, Varna, Nordisk Spisehus, Brødrene Koch og nu Ferdinand. Her ser den nye restaurantchef store muligheder, og føler, han har fundet sin rette hylde.

 

Ferdinand: Opgraderer med erfaren restaurantchef, og præsenterer et kæmpe vinkort
Søren Appel Hansen

 

Ebbe Langhoff Gøgsig, direktør for Ferdinand, fortæller, at da Søren Appel Hansen henvendte sig, da hans tidligere arbejdsplads var lukket på grund af COVID-19, var der ingen tvivl om, at det var manden, han manglede. Muligheden bød sig, på det helt rigtige tidspunkt, da Ferdinand manglede en sommelier og restaurantchef, som kunne være med til at udvikle vinkælderen endnu mere end den var i forvejen. Ebbe Langhoff Gøgsig og Søren Appel Hansen har i øvrigt været på en del vinture sammen gennem årene, og har samme professionelle, opmærksomme, afdæmpede og venlige væsen. 

 

En helt unik vinkælder og et vinkort som vokser

Vinen har altid været et vigtigt element hos Ferdinand. Men det er ikke noget, de har gjort større væsen ud af. Langsomt, men stabilt er vinkælderen vokset gennem årene, og i dag er der snart 1.100 vine på vinkortet, hvilket gør, at Ferdinand er en af de restauranter, som har det største vinkort. Vinene koster fra 250 kroner op til 30.000 kroner. Så man kan roligt sige, at der er noget for enhver smag. Der er vine fra 1937 og op til nu. Så der er både dybde og bredde vi ser i den efterhånden tykke “vinbibel”.

 

Søren Appel Hansen, som i øvrigt både er uddannet kok, tjener og sommelier, har stor respekt for vinkælderen hos Ferdinand. Jeg elsker alle de muligheder, der er med sådan en vinkælder, hvilket gør, at gæsterne kan opleve noget helt unikt her, fortæller han. Vi har stadigvæk vinmenuer og altid 10 vine på glas, men vi oplever, flere og flere gerne vil købe hele flasker vin. Det giver et andet samspil med gæsterne og en anden dialog, som jeg sætter stor pris på. 

 

Ferdinand: Opgraderer med erfaren restaurantchef, og præsenterer et kæmpe vinkort

 

Køkkenchefen er den samme

Niels Switzer er stadigvæk køkkenchef på Ferdinand, og det har han været i fire år. Han er efterhånden en erfaren herre, og holder den klassiske franske stil og er garant for niveauet. A la carte retterne er de samme, men der er fri udfoldelse på menuerne, som skifter efter sæsonen. Switzer er en mester i smag og er kendt for, at alt skal smage af noget, også selv de svage råvarer, som i sig selv ikke smager af noget. Ferdinand holder en del aftener med vinen i centrum med diverse winemakers, hvor maden skal matche deres vine. Dem vil der blive flere af, siger Ebbe Langhoff Gøgsig, og glæder sig over, at han har fået et perfekt makkerpar ombord.

 

Læs mere om Restaurant Ferdinand her: