Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fest-og-farver kager til Mors Dag og historien bag dagen

Af anders@sommersangdigital.dk
Årets Mors Dag kage fra Odense Marcipan er små, delikate hindbærlagkager, som kan pyntes akkurat efter lyst og fantasi. For det er meget sjovere at få sin egen lille kage i stedet for at dele en stor. Og med fondantens mange muligheder og flotte farver kan børnene lege med, forme og dekorere så langt kreativiteten og fantasien rækker.

 

Mors Dag hindbærlagkager

Ingredienser:
6 æg XL
150 g sukker
100 g hvedemel
50 g kartoffelmel

 

Hindbærskum:
2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
4 spsk. flormelis
Korn fra 1 stang vanilje
Et halvt glas hindbærsyltetøj

 

Overtræk og pynt
1 stk. Odense Marcipanlåg naturel
200 g lyserød marcipan til overtræk
Odense Fondant, lyserød, pink, grøn og rød

 

Tilberedning

Tænd ovnen på 210˚C almindelig varme. Beklæd en stor bradepande med bagepapir. Pisk æggene hvide, skummende og luftige sammen med sukkeret. Sigt mel og kartoffelmel i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt indtil melet er blandet godt i massen. Fordel dejen i bradepanden og bag den i ovnen i 6-8 minutter til bunden er gylden og gennembagt.

 

Når bunden er helt afkølet, bruges en bagering til at stikke 12 bunde ud. Pisk fløden med creme fraiche, flormelis og vanilje til en hvid creme. Den har konsistens som en meget cremet flødeskum. Smør alle bundene med hindbærsyltetøj i et tyndt lag og har du bageringe, kan du forsigtigt trykke 6 bunde ned i hver ring. Fordel 2/3 af flødecremen over de 6 af bundene og læg de resterende bunde med syltetøjet nedad ovenpå. Fordel resten af flødecremen oven på den øverste bund i et tyndt lag og sæt kagerne på køl i nogle timer, evt. natten over, så cremen sætte sig. Det gør det nemmere at arbejde med kagerne, når marcipanen skal på.

 

Overtræk og pyntning
Rul den lyserøde marcipan ud til en tykkelse på 2 -3 mm, brug evt. lidt flormelis. Tryk tre cirkler ud på ca. 14 cm i diameter. Gør det samme med det udrullede marcipanlåg. Tryk forsigtig marcipanlågene på lagkagerne, det er vigtigt at siderne også sidder til. Vend forsigtigt kagen rund i hånden, og tryk let siderne fast på undersiden af lagkagen. Skær det overskydende marcipan fra, hvis der er meget marcipan i bunden. Pynt kagerne med marcipan- eller fondantroser eller et fint ”M” med hjerter (se foto).

 

Historien bag Mors Dag
Det var den amerikanske kvinde Anna Jervis (1864-1948) som oprindelig grundlagde ideen og traditionen med Mors Dag. Inspirationen fik hun fra hendes egen mor Ann Marie, der brugte et helt liv til at hjælpe andre mennesker, der havde brug for støtte og omsorg. I Danmark blev Mors Dag introduceret af rigsdagsbetjent Christian Svenningsen, som havde fået inspirationen fra hans amerikanske soldaterkammerater. Lige siden er Mors Dag blevet holdt og fejret den anden søndag i maj. I år falder dagen på den 10. maj.

Fest-og-farver kager til Mors Dag og historien bag dagen

Kilde: Odense Marcipan

Del artikel

Andre læser også