ANNONCE
Festen er aflyst: Trump dropper Danmark
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festen er aflyst: Trump dropper Danmark

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil alligevel ikke besøge Danmark i begyndelsen af september.

 

Det bekræftes af både Det Hvide Hus og af præsidenten selv på Twitter, og aflysningen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) har gjort det klart, at Grønland ikke er til salg. 

 

Hun har kaldt hele ideen “absurd”.

 

Aflysningen bekræftes af en embedsmand i Det Hvide Hus, rapporterer CNN og adskillige andre medier natten til onsdag.

 

Inviteret af dronningen

Præsidenten var ellers inviteret af dronning Margrethe, og der var således lagt op til et statsbesøg med al den pomp og pragt, som den slags indebærer.

 

“Danmark er et helt særligt land med fantastiske mennesker, men på baggrund af statsminister Mette Frederiksens kommentarer om, at hun ikke vil diskutere et køb af Grønland, udsætter jeg vores møde til en anden gang,” skrev Donald Trump natten til onsdag på Twitter.

 

Han fortsætter sit tweet med at takke Mette Frederiksen for at være så klar i mælet og dermed spare alle for store anstrengelser og udgifter.

 

Præsidentens ønske om at købe Grønland skyldes strategiske interesser, herunder beliggenheden og Grønlands store naturressourcer.

 

Men der er altså bred politisk enighed i Danmark om, at Grønland ikke er til salg.

 

“Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håber vedholdende, at det ikke er noget, der er alvorligt ment,” har statsminister Mette Frederiksen understreget, og hun støttes af den grønlandske landsstyreformand, Kim Kielsen.

 

Seneste nyt