ANNONCE
Festugen 2018: Laver 600 meter langt skovbad på Aarhus Ø
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festugen 2018: Laver 600 meter langt skovbad på Aarhus Ø

600 træer flytter under Festugen til Aarhus Ø, hvor de for en stund skal skabe et grønt og frodigt byrum, der står i kontrast til det tætbyggede Aarhus Ø.

Det er tegnestuen SLA, der sidste år stod bag den velbesøgte forandring af Vesterbro Torv til ’Vesterbrofaldet’, der sammen med Aarhus Festuge har skabt byrumsprojektet ’Skovbadet Ø’.

I den ubenyttede midterrabat på Bernhard Jensens Boulevard, hvor den næste letbaneetape skal placeres, plantes et midlertidigt byrum, der udgør en frodig og grøn velkomst til bydelen, og som samtidig skaber en helt ny oplevelse af natur på Aarhus Ø. Projektet udforsker og maksimerer alle naturens helsebringende, sociale og livskvalitetsforøgende egenskaber.

Med ’Skovbadet Ø’ viser vi, hvordan man kan bruge naturen til at løse en lang række urbane udfordringer, alt imens vi øger livskvaliteten og den mentale og fysiske sundhed. En ligevægt mellem det byggede og det groede miljø skaber en hel by – en by med livskvalitet, mening, sundhed og velfærd for alle, siger Stig L. Andersson, designdirektør og grundlægger af SLA.


Det japanske begreb Shinrin Yoku

Projektet bygger på det japanske begreb Shinrin Yoku, der bogstavelig talt betyder ”skovbadning”. Her udnyttes naturens dokumenterede fysiske og mentalt helende effekt og ordineres af læger som led i behandlingen. Japanerne har kendt til Shinrin Yoku i tusinde år, og nu kan aarhusianerne og Festugens gæster prøve fænomenet på egen krop.

De forskellige træsorter er desuden valgt ud fra deres evne til naturligt at rense luftens bilos, reducere CO2 og skabe et godt mikroklima i området, der også huser det nye havnebad.

-aturen har, i lighed med kultur, nogle værdiskabende elementer, der rækker ud over den umiddelbare oplevelse. Den skaber livskvalitet, fællesskab og et frirum for mange. ’Skovbadet Ø’ bygger bro mellem urbanisme på godt og ondt og naturens stærke og mangefacetterede kræfter, og jeg glæder mig til at se byens borgere og gæster tage den til sig, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Efter Festugen flyttes de 600 træer til Gellerup, hvor de vil indgå i den nye SLA-designede bypark og samtidig være en del af byrumsprojektet til Aarhus Festuge 2019, hvor Gellerups transformation fra udsat boligområde til integreret bydel markeres.

 

Festugen 2018: Laver 600 meter langt skovbad på Aarhus Ø 


Fakta

Dato/tid: 31. aug.-9. sept.

Sted: Bernhard Jensens Boulevard, Aarhus Ø (fra Dalargade til Jette Tikjøbs Plads)

Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med SLA

Støttet af: Statens Kunstfond og Nykredit

Tak til: Grundfos, Aarhus Vand og Buus Anlægsgartner

Del artikel