Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

FESTUGEN: TEATRET SVALEGANGEN ÅBNER POP-UP BORDEL

Af Pernille Søborg

Intim lecture performance om sexarbejde i festugen 

BORDEL PÅ TOPPEN AF TEATRET

Mørklagte vinduer og et snavset neonskilt, der lyser ”open”. Man går ind, måske igennem et klirrende krystalforhæng. Der er sikkert kaffe og Asti i venteværelset og et menukort med dansk og spansk, dildoshow og hardcore. De fleste har en idé om, hvordan det er at arbejde som prostitueret, men nu tager Teater Bæst os helt tæt på sexarbejderen og den komplekse debat, når vi åbner et pop-up bordel på 4. sal af teatret.

FESTUGEN: TEATRET SVALEGANGEN ÅBNER POP-UP BORDEL

I LYST#2 får publikum mulighed for selv at deltage i debatten og blive udfordret på emnerne købesex, prostitution og sugar-dating. Sammen med performeren Eja Due stiger vi ned i en underverden hvor sex, profit, brutalitet, omsorg og kærlighed blander sig med hinanden for at se på offentlighedens forståelse af, hvem sexarbejderen er. Due fortæller, ”LYST#2 er ikke for sarte sjæle. Når det så er sagt, er det ikke en alvorstung sag og meget tit føler publikum sig også virkeligt underholdt, for når vi taler om sexarbejde, taler vi også om lyster, fantasier og tabuer, og det er aldrig kedeligt.”

DIN KROP ELLER DEN HØJESTBYDENDE?

På 4. sal er en skuespillerlejlighed omdannet til et lille bordel, hvor 30 publikummer ad gangen får lov til at blive del af en yderst original lecture performance. Tilhører din krop dig selv, staten, moralisterne, feministerne, den for tiden gældende kønsmoral eller den højestbydende? To tredjedele af danskerne mener ikke man skal forbyde at købe sex, som man gør i Sverige. Samtidig mener et flertal, at prostitution er skadeligt, og hver 10. danske mand har været hos en sexarbejder. Er vi dobbeltmoralske, eller er debatten for snæver? Nu går vi ind i et af de mest tabubelagte rum for at finde svar.

Del artikel

Andre læser også