Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festugens sofaoplevelse starter sin rejse

Af anders@sommersangdigital.dk

’The Sofa Experience’ starter sin rejse mod Festugen i denne uge i København som en del af en DR-kampagne om ensomhed.

Den 62.1 meter lange sofa, som stod centralt på Store Torv under Aarhus Festuge 2014, tager tirsdag 21. april til søndag 26. april er på plads på Dronning Louises Bro i København, hvor den i løbet af ugen skal danne visuelt omdrejningspunkt for en landsdækkende DRkampagne om ensomhed, inden den fortsætter sin rejse rundt i ind- og udland. På sofaen hænger udstillingen ’Ting man skal være to til’, og DR vil stå for en række arrangementer omkring sofaen, som er åben for offentligheden døgnet rundt. Man kan læse mere info om kampagnen på dr.dk/ensomhed.

 

Næste stop på sofaens rejse er Italien, hvor den i dagene 3.-11. juni vil være en del af festivalen Pergine Spettacolo Aperto. Sofaen er skabt i bæredygtigt materiale og konstrueret på en måde, så den kan pakkes sammen og være i én container for at minimere belastningen på miljøet mest muligt. Den italienske festival finder sted lidt uden for Trento i Norditalien og er blandt andet kendt for workshops inden for musik, dans og opera.

 

Deltagere på Kulturmødet på Mors 22.-24. august vil også kunne nyde oplevelsen af sofaen, inden den vender tilbage til Aarhus for at tage plads på en central placering i Aarhus midtby under Festugen. Rejsen kan følges på de sociale medier under hashtagget #sofaexp.

 

Tuborgfondet skænkede sofaen til Aarhus Festuge i forbindelse med Festugens 50-års jubilæum i 2014, hvor den stod opstillet på Store Torv i Aarhus. Den er designet af landskabsarkitekterne Schønherr og produceret af byrumsproducenten Flexys. Modulerne kan samles på et utal af måder og dermed skabe et møbel, en skulptur, et landskabeligt element eller alle ting på én gang. Om aftenen og natten oplyses ryglænet af et grønt lys. Sofaen transporteres på vejen af det lokale speditionsfirma Cargo 2000 A/S, som er Aarhus Festuge netop har indgået et samarbejde med, og dermed bliver Cargo 2000 A/S. Festugens første speditionssponsor. Højbjerg-firmaet, der er ejet og drevet af Michael Halgrener, har siden 2000 transporteret gods og varer til og fra det meste af Europa.

Fakta:

The Sofa Experience

Sted: Et endnu ukendt centralt sted i Aarhus midtby

Dato: 28. aug – 6. sept.

Sofaen er designet af Schønherr, produceret af Flexys og skænket af Tuborgfondet. Den

transporteres af Cargo 2000 og verdensturnéen er støttet af Coprs Consulaire – Aarhus.

Sofa Aarhus Festuge 2015

Del artikel

Andre læser også