Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fika – smagfuldt, sundt og naturligt

Af anders@sommersangdigital.dk

For to år siden åbnede en lille takeaway café, ved navn Fika, i Jægergårdsgade. Udefra ser caféen hyggelig og intim ud, og det snyder da heller ikke, da vi kommer ind. Vi bliver modtaget af en smilende, venlig og velinformerende pige bag disken. Det er en svensk mand, der er uddannet kok, samt hans danske hustru, der står bag caféen.

Fika i Jægergårdsgade

En lille pause

Fika betyder på svensk en kaffepause eller et lille afbræk fra hverdagen. Det kan f.eks. være en velfortjent pause fra arbejdet eller en cafétur med en ven. En fika indebærer ofte et godt stykke kage, en sandwich eller en snack. Café Fika indeholder dog mere end det.

Menukortet hos Fika i Jægergårdsgade

Livet er for kort. Tag stilling!

Budskabet står skrevet højt og tydeligt på et skilt i cafeen, og mange har åbenbart taget det til sig. Kundekredsen er i hvert fald vokset stødt igennem de sidste to år. I starten var der fx tid til at bage forskellige kager. Nu er kagerne gledet ud, og der er fokus på hjemmebagt brød og de gode råvarer.

Lidt at tænke over hos Fika i Jægergårdsgade

Fika tilbyder gode og sunde alternativer til din frokost og aftensmad. De går ikke på kompromis med kvaliteten af råvarerne. Derfor er al mad og drikke 100% økologisk. Som den første café i Aarhus har Fika modtaget det økologiske spisemærke i guld. De tænker på miljøet og bruger kun bionedbrydeligt engangsemballage, så man kan tage sin mad med på farten med god samvittighed!

Sundhed behøver ikke at være kedeligt

På tavlerne bag disken står der brunch, sandwich, salater, pandekager, varme og kolde retter. Der er altid et stort udvalg af frisklavede salater, og der er gluten- og laktosefrie alternativer, hvis du ønsker det. Brødet bager Fika selv. Hver dag er der dagens ret til 89 kroner. Udvalget er stort, og der lyttes til kundernes ønsker. Der er noget til veganere, allergikere, de sunde, de kvalitetsbevidste, ja til alle, der sætter pris på sund mad med næring og masser af smag. Således tilgodeser Fika en bred kundeskare.

Et ganske velsmagende, let og varieret måltid

Vi valgte salat fra køledisken. 500 gram til 69 kroner. Man kan vælge mellem seks forskellige salater og tre forskellige humus. Perlespelt med soyabønner og rodfrugter, quinoa med bladselleri, tranebær og æblestykker, sorte linser med mandler, hestebønne salat med blomkål, couscous samt tomat- og mozzarellasalat var, hvad vi valgte. De forskellige salater var smagfulde og kun indeholdende friske råvarer. Der var ikke meget dressing, kun lidt olie. De friske krydderurter gav smag ud over salaternes naturlige smag. Salaterne tog sig godt ud på tallerkenen med flotte farver og en pæn anretning.

500 gram blandet salat til 69 kroner hos Fika i Jægergårdsgade

Bliver 500 gram for meget, kan du vælge en lille omgang på 250 gram. Her vælger du 4 forskellige salater og en valgfri humus. Til salaten blev der drukket en smoothie nummer 7 med avokado, spinat, agurk, tomat, gulerod og citron. Den var cremet, fyldig og lidt kompakt men med god sødme i eftersmagen.

Den anden ret, vi bestilte, var en majspandekage med kylling, avokado, syltede rødløg, tomat, peberfrugtdressing, salat og pesto til 69 kroner. Pandekagen var laktosefri, hjemmelavet og havde en god smag. Der er tre forskellige slags fyld at vælge imellem. Vi valgte kylling. Den gjorde dog ikke meget væsen af sig. Til gengæld var grøntsagerne friske og sprøde.

Majspandekage med kylling hos Fika i Jægergårdsgade

Til pandekagen bestilte vi en friskpresset juice nummer 10 med gulerod, rødbede, spinat, citron og ingefær. Den havde en tydelig smag af rødbede og ingefær.

Friskpresset juice hos Fika i Jægergårdsgade

Stort udvalg af sunde og næringsrige drikkevarer

Vi snuppede en ekstra friskpresset juice. Denne gang valgte vi en med appelsin, mynte og jordbær. Den havde på samme tid en sød, frisk og syrlig smag. Nok dagens favorit! Juice og smoothies koster i øvrigt 45 kroner.

Drikkekort hos Fika i Jægergårdsgade

Til kaffen – økologisk selvfølgelig – fik vi en økologisk multifrugtbar med mørk chokoladeovertræk til 25 kroner. Prisen på kaffe er 35 kroner. Ønsker man the koster det 25 kroner.

Chokolademultibar og kaffe hos Fika i Jægergårdsgade

Ud over friskpressede juicer, smoothies, kaffe og the er der diverse safter. Blandt andet Antons, MOSTers og Bornholms mosteri. Af shots kan man få ingefærshot og citronshot til 25 kr. Der står hele tiden vand på disken til fri afbenyttelse.

Mænd er til kød

Gæsterne på Fika er mest kvinder over 30 år, men alle er velkomne. Servitricens bud på kundekredsen var, at netop denne målgruppe ved, hvad de vil have, er bevidste omkring deres valg og er politisk korrekte. Kvinderne vælger at tage den sunde mad med hjem eller nyde den med veninderne udenfor i sommerperioden, eller i cafeen når efteråret trænger sig på. De mænd, der finder vej til Fika, vil gerne have kød og vælger for det meste Chili con carne eller pulled pork sandwich.

Pulled pork sandwich hos Fika i Jægergårdsgade

Pulled pork sandwichen var med avokado, majscreme, semi-tørrede tomater, syltede rødløg, oliventapenade og salat. Ingredienserne spillede godt sammen, og brødet havde en fin konsistens og mættede godt. Prisen for sandwich er 59 kroner. Ønsker man den glutenfri version, betales der 5 kroner ekstra.

Lidt af hvert hos Fika i Jægergårdsgade

Brugskunst

Cafeen er fyldt med brugskunst i bløde farver fra Bloomingville, ligesom lokalet er i naturlige og rolige farver. Der findes et stort udvalg af fine kopper og skåle, og kunsten på væggene er fra en lokal kunstner. Det hele kan købes i cafeen. Det skaber en lidt anderledes og hyggelig atmosfære, og så er der noget fint at kigge på, mens man venter på sin mad eller drikke.

Stemningen er feminin, varm og hyggelig. Det er intimt, men dog med luft omkring de fire borde cafeen rummer. Musikken er afdæmpet og rolig som sine omgivelser.

Hygge hos Fika i Jægergårdsgade

Ude godt men hjemme bedst

Aarhus Update nød en hyggelig aften i god stemning på Fika. De er på ingen måde fanatiske omkring maden, men ønsker at bruge gode, friske og økologiske råvarer. Der bruges både fløde, olie, mælk og sukker. Det handler om den gode smag. Køkkenet lukker, når den sidste gæst går. Det er altså muligt at købe mad, også selv om man kommer i sidste øjeblik. Respekt for det! Fika er et takeaway sted, og eftersom der ikke er toiletter til offentlig brug på stedet, bliver man ikke siddende og slubrer den ene juice efter den anden.

De unge piger, der betjente os, var venlige, hjælpsomme og ikke mindst opmærksomme. Bestemt et sted Aarhus Update vil anbefale, når der skal vælges sund takeaway!

Anmeldelsen er skrevet af Pernille Søborg

 

Fika
Jægergårdsgade 47
8000 Aarhus C
Tlf: 88717230
Mail: info@cafefika.dk
www.cafefika.dk
 
Åbningstider
Hverdage: 8.30 – 20.30
Weekend: 10.00 – 16.00
Udeservering: Ja
Wifi: Ja

 [mappress mapid=”439″]

 

Del artikel

Andre læser også