Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Find drømmeboligen i Aarhus: De bedste råd til boligsøgningen

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Boliga
Foto: Boliga

Er du ved at vokse ud af den lille toværelses midt i byen? Eller er børnene flyttet hjemmefra, og drømmer du nu om ét plan med en overskuelig have? Uanset hvad, skal du nu bevæge dig ind på boligmarkedet med et væld af muligheder – vi guider dig til, hvordan du bedst navigerer i boliglandet og finder drømmeboligen.

1. Hvad drømmer du om?

Tænk langsigtet og gerne mange år frem. Hvilke behov skal din kommende bolig kunne opfylde? Find ud af, hvad der er vigtigst for dig – skal du have plads til et hjemmekontor eller drømmer du om den helt store familieudvidelse? Find ud af, hvor du ikke er villig til at gå på kompromis – og hvor der er lidt mere elastik.

2. Vær realistisk med budgettet

Hvis du ikke allerede har styr på din økonomi, så er et boligkøb en vigtig anledning til at få det. Når du ved, hvor meget du har råd til, bliver det nemmere at indsnævre søgningen, og mulighederne bliver mere overskuelige. Undersøg bankmarkedet og sæt dig grundigt ind i de forskellige lånetyper, så du er bedst muligt klædt på til at vælge det rigtige. Læs mere om den økonomiske forberedelse her.

3. Få direkte besked, når drømmeboligen er til salg

Hver dag kommer der nye boliger til salg rundt om i hele landet, og det kan være tidskrævende at skulle holde sig opdateret hele tiden. Opret søgeagenter og overvågninger på de områder, boligtyper, prisniveauer og specifikke boliger, som du drømmer om – så får du direkte besked, når din fremtidige bolig kommer til salg. Læs mere om, hvordan du opretter søgeagenter og overvågninger og kom i gang i dag.

4. Overvej beliggenheden og undersøg lokalområdet

Adressen på postkassen er en af de allervigtigste faktorer i boligjagten. Måske er det budgettet, der dikterer, hvor vi bosætter os – for andre er det nærheden til familie og arbejde, der har størst indflydelse. Uanset kan det give god mening at undersøge, hvor langt du kommer til at få til dit arbejde, familien og det nærmeste supermarked. På hver salgsopstilling på Boliga.dk kan du måle afstanden til de vigtigste ting i dit liv. Her kan du også se, hvilket skoledistrikt, du kommer til at tilhøre – og om skolen opfylder dine krav.

Tip!

Overvej også at kigge på boliger i nabokommunen. Det kan i nogle tilfælde være billigere at flytte over kommunegrænsen, hvis grundskylden der er lavere – og så får du nogenlunde samme beliggenhed til en lavere afgift.  

Del artikel

Andre læser også