Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fyld traileren: Snart må du finde gratis guld på alle Aarhus’ genbrugsstationer

Af Jonathan Sten Drivsholm
Byens nyeste genbrugsstation ligger i Lisbjerg. Foto: Kredsløb
Byens nyeste genbrugsstation ligger i Lisbjerg. Foto: Kredsløb

Måske plejer du at sætte kursen mod den lokale genbrugsstation for at skaffe dig af med haveaffaldet, dit gamle ragelse eller det udtjente elektronik.

Men inden længe kan du køre afsted med et helt andet formål; nemlig at fylde traileren med gode og ikke mindst gratis fund.

Kredsløb, der ejer byens genbrugsstationer, er nemlig i fuld gang med at indføre nye genbrugsområder på de lokale stationer. I løbet af 2024 forventer selskabet at have indført nye genbrugsområder på samtlige af Aarhus’ genbrugspladser.

Ifølge Lars Banke, genbrugschef i Kredsløb, er det helt centralt, at muligheden for direkte genbrug kommer endnu tættere på kunderne og deres hverdag.

”Vi har længe haft forskellige muligheder for at udveksle genbrug i de bynære områder af Aarhus. Vores målsætning mod 2026 er, at der skal genbruges tre gange så meget som i dag, og derfor skal vi bringe direkte genbrug tættere på kunderne og deres hverdag.

Vi glæder os derfor til at tage imod kunderne, som nu også kan udveksle genbrug på flere af vores genbrugsstationer,” udtaler Lars Banke, der er chef for genbrug i Kredsløb, i en pressemeddelelse.

Åbner snart i Aarhus

Mens det første genbrugsområde allerede åbnede i foråret 2022 på den nyeste genbrugsstation i Lisbjerg, har en ny genbrugshal på genbrugsstationen i Malling netop slået dørene op i marts.

Samme slags genbrugsområde forventes at åbne på genbrugsstationerne i Risskov og Viby ultimo april.

Her kan man finde et udvalg af genbrug, som aarhusianerne har afleveret til formålet.

Det kan fx være byggematerialer til det næste byggeprojekt eller brugsgenstande som bøger, legetøj, køkkenmaskiner og elektronik, ligesom man har mulighed for at aflevere lignende til glæde for andre.

Skal sikre længere levetid

Var der ikke blevet lavet genbrugsområder, var mange af byggematerialerne i stedet sendt til genanvendelse og nedknust og omdannet til råmaterialer.

I stedet sendes tingene nu i direkte genbrug og holdes dermed i brug i længere tid til gavn for kunder og for miljø.   

”Aarhusianerne er i stigende grad begyndt at efterspørge områder med direkte genbrug, når de besøger vores genbrugsstationer.

Derfor er det selvfølgelig helt ideelt, at vi både kan efterkomme efterspørgslen hos kunderne og samtidig sikre en længere levetid på ting, som stadig har mange gode år i sig, hvilket er det mest ideelle for vores miljø på den lange bane,” fortæller Lars Banke.

Genbrugsstationen i Brabrand er den næste, der åbner nyt genbrugsområde til deres lokale kunder i løbet af sommeren.

Herefter gælder det genbrugsstationen i Hasselager, og det forventes, at der er indført genbrugsområder på alle seks genbrugsstationer inden årsskiftet.

De 6 store genbrugsstationer ved Aarhus:

  • Sintrupvej 57, 8220 Brabrand
  • Lystrupvej 190, 8240 Risskov
  • Ølstedvej 70, 8200 Aarhus N
  • Eskelundvej 13, 8260 Viby J
  • Birkegårdsvej 8, 8361 Hasselager
  • Holmskovvej 66, 8340 Malling

Gælder kun de nye områder

I efteråret blev det meddelt, at REUSE lukker i foråret 2024 efter otte gode år for at bane vejen for nye muligheder for at bringe direkte genbrug tættere på kunderne og deres hverdag.

De nye genbrugsområder erstatter altså – sammen med bytteboxene og den nye nærgenbrugsstation i Aarhus C – tilbuddet med direkte genbrug i REUSE.

Kredsløb oplyser, at de fortsat vil arbejde med nye koncepter, der kan fremme direkte genbrug og gøre det endnu mere attraktivt.

De gør samtidig opmærksom på, at det udelukkende er i de nye genbrugsområder på genbrugsstationerne, at der må udveksles genbrug.

Del artikel

Andre læser også