Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fiskehandleren i Guldsmedgade – nu som restaurant og café

Af Line Ingwar Karlsen

I Guldsmedgade har der i mange år ligget en fiskebutik. Javist, den er langsomt gået fra fiskehandel til takeaway, og nu over i café/restaurant-segmentet. Men der er stadigvæk fokus på fisk. Navnet er City Café. Måske ikke jordens mest velvalgte, men det betyder ikke noget for maden. Det var i orden til prisen. Helt sikkert.

 

Det var de mange forskellige fisketapas, de hjemmelavede fiskefrikadeller og ikke mindst smørrebrødet, der var efterspurgt. Sådan er det stadigvæk, men der er også kommet mere til. Varme retter med kød, både klassiske og moderne. Generelt er priserne yderst sympatiske.

City Café i Aarhus_

Ingen panik

Vi ventede lidt, inden tjeneren kom. Det var som om, han ikke havde hørt os. Selv om vi snakkede og ringede på klokken. Der kom flere kunder til, og efter et par minutter var han der. Et bud er, at kokken også er tjener til frokost. Vi satte os og fik et menukort med det samme. Vi spurgte ind til, om vi selv kunne vælge, hvad der skulle på frokosttallerkenen. Det kunne vi, til en vis grad. Vi bestilte og fik hurtigt vores øl serveret. Ventetiden på maden var godt 20 minutter. Fair nok.

Indretningen hos City Café i Aarhus_

Frokosten

En tallerken med fem små retter samt salat blev serveret. Vi startede med dampet rødspættefilet med hjemmelavet sauce tatar. Spætten var svag i det. Men det gjorde ikke så meget, da saucen tog kegler. Spitze og helt igennem ærlig. Det løftede fisken op på et anstændigt niveau. Der var godt med frisk brød til. Det smagte ganske godt, men de serverede Kærgården til det. Det er gennemført dårlig stil, og jeg vil opfordre City Café til, at man hurtigst muligt får noget rigtig smør på bordet.

Brødkurven på City Café i Aarhus_

Ristet tun med syltet fennikel. Klasse servering! Når man kan finde ud af at riste tun på den helt rigtige måde, er jeg lykkelig. Det kunne de her. Mør som smør var tunen. Gravad laks med rævesauce. Klassisk servering som altid sidder lige i skabet. Rævesaucen særdeles smagte godt, selvom den var i den søde ende. Fisken var i tykke skiver og ikke mindst mør.

Dagens frokostplatte hos City Café i Aarhus_

Oksefilet med jordskokkecreme med hvidløg og timian. Et godt mørt stykke uden så meget snak. Hvidløgene var kraftige, men det gjorde mig intet. Osten var ærkefransk. Tomme de Savoie på komælk med rødvinsmarinerede nødder til. Ingen slinger her, men heller ikke noget nyt. Den smagte godt, og man bliver aldrig træt af en Tomme de Savoie.

 

Snorlige fiskefrikadeller

To nystegte fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade, kartoffelsalat, syltede agurker, grøn salat og brød. 79 kroner var prisen. Uhørt billigt, og vi kiggede da også en del, da vi så, hvor meget der var på tallerkenen. Der var en frikadelle med laks og en med torsk. Torsken var bedst. Godt sprød udenpå og saftig indeni. Konsistensen af dellerne var faste i det. Man kunne tydeligt se, det friske fiskekød. Tak for det. Kartoffelsalaten var mere jævn. Den gjorde ikke det store smagsmæssigt. Men hatten af for den hjemmelavede remoulade. Helt igennem en flot servering, som i den grad kan anbefales.

Hjemmelavede fiskefrikadeller hos City Café i Aarhus_

Vi betalte

Frokostplatten kostede 135 kroner. Fiskefrikadellerne kostede 79 kroner. Øllene kostede 28 kroner stykket, mens vi måtte slippe 50 kroner for to kopper americano. Alt i alt sympatiske priser, hvor du får noget for pengene. Maden var frisk og veltilberedt – og der var nok af den. Se bare på de to store fiskefrikadeller, med kartoffelsalat, brød og salat til. Det er value for money. Alle vine kan fås på glas, hvilket derimod er et stort plus. Vi nappede en gammeldags Carlsberg, eller rettere to hver til frokosten.

Takeawayafdelingen hos City Café i Aarhus_

Vurderingen

Til prisen har Aarhus fået en anstændig café. Ingen tvivl om det. Maden var god, og der var ikke så meget at komme efter. Betjeningen var ikke jordens hurtigste. Men der kom også en del kunder, som skulle købe takeaway, hvilket krævede tid. Det er en lille oase i Guldsmedgade, vi har med at gøre. Ingen tvivl om det. Indretningen er sjov. En blanding mellem nyt og gammelt. Det meste ser godt ud, på nær et par gamle billeder på væggene, som ser ud til at være fejlplacerede. Hvis du vil have en god og gedigen frokost, hvor du ikke tømmer kontoen, så er City Café et godt bud. En anbefaling herfra.

 

City Café

Guldsmedgade 17
8000 Aarhus C
Email: kontakt@kokkensfisk.dk
Telefon: +45 86 13 20 13
Link til hjemmeside

 

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien