ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter fundet af Peter Burns: Flere kameraer på vej til Aarhus Havn

Af Jonathan Sten Drivsholm

Det skal være sikrere at færdes i området omkring Aarhus Havn og åen.

Det mener rådmand for teknik og miljø Steen Stavnsbo (C), der peger på kameraer som en stor del af løsningen.

I en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune udtaler han, at meldingen fra beredskabet er klar: De varmesøgende kameraer, der er sat op i en forsøgsordning, kan “være en effektiv hjælp til at forhindre dødsfald”.

“Derfor ser jeg ikke nogen grund til, at vi venter yderligere med at udbrede det mere.

Jeg vil nu sætte gang i et projekt om kameraer fra Aarhus Ø til Aarhus Å, så vi får langt større dækning og øger muligheden for at forhindre drukneulykker på de dele af havnen, hvor mange færdes, og hvor der vurderes at være en høj risiko,” lyder det fra Steen Stavnsbo.

Varmesøgende kameraer er også kendt som termiske kameraer, og de kan i løbet af ganske få sekunder lokalisere, hvor i vandet en person befinder sig. Samtidig går en alarm i gang og sender besked til beredskabet.

Rådmanden for teknik og miljø har nu bedt sin forvaltning om i samarbejde med Østjyllands Brandvæsen at komme med et bud på en plan for opsætning af flere kameraer og andre tiltag, der skal øge sikkerheden i området.

Flere tiltag på vej

Til TV 2 Østjylland uddyber Steen Stavnsbo, at hvor der i dag er opsat 3 varmesøgende kameraer på strækningen fra Aarhus Ø til Åboulevarden, skal der på sigt opsættes 30 eller flere af slagsen.

Det var netop på denne strækning 29-årige Peter Burns i sidste uge blev fundet død, efter han havde været efterlyst i godt halvanden måned. Mellem Bestseller-bygningen og Aarhus Ø er der imidlertid endnu ikke opsat varmesøgende kameraer, og det er formentlig derfor, kameraerne aldrig lokaliserede Peter Burns.

Ifølge Steen Stavnsbo skal der mere til end kameraer, for at havnen kan blive sikker, og der er allerede sat 150 redningsstiger og 50 redningskranse op fra Aarhus Ø til åen, ligesom der er hegn på nogle strækninger.

“Men der er behov for, at vi gør meget mere, og at vi også gør noget på den korte bane. Jeg synes, at det blandt andet er oplagt at se, om vi skal lave nogle særlige sæsonbetonede og midlertidige tiltag ud over flere kameraer samt andre permanente tiltag med f.eks. lys.

Jeg vil arbejde for, at vi laver en samlet tryghedspakke for strækningen fra Mølleparken til Aarhus Ø,” siger rådmanden for teknik og miljø i Aarhus Kommune.

Mindst 12 personer er fundet døde i området omkring Aarhus Havn siden 2010.

Del artikel