Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vejbump og blomsterkummer: Skal styrke sikkerheden på Aarhus Ø

Af Line Ingwar Karlsen

Flere og mere heftige vejbump og blomsterkummer er nye midler, som tages i brug i kampen mod bilister, der kører alt for stærkt på Aarhus Ø.

Det meddeler Aarhus Kommune fredag morgen i en pressemeddelelse.

Borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Bünyamin Simsek vil nu i fællesskab sætte ind over for hensynsløs kørsel på Aarhus Ø.

”Vi kan og skal ikke acceptere den hensynsløse adfærd nogle bilister lægger for dagen, hverken på Aarhus Ø eller andre steder i byen.

Det er i høj grad en politimæssig opgave, men det er også en opgave for os som kommune – både ved at få sendt de rigtige signaler, men også i ved at få indrettet tingene på en måde, så vi gør det så svært som overhovedet muligt for de få, som desværre er så uimodtagelige for fornuft, at de tilsidesætter lov og ret, og er dødsensfarlige for alle os andre.

Derfor er jeg også tilfreds med, at vi nu sætter ind med nye foranstaltninger på Aarhus Ø, der kan medvirke til at dæmpe hastigheden i området,” siger Jacob Bundsgaard.

Bünyamin Simsek: ”Det er dejligt, at så mange er glade for vores nye kystnære bydel. Alle er velkomne, men vi skal tage hensyn til hinanden. Desværre er der nogle få, der ikke gør det, og som ødelægger det for beboerne og os andre.

Vi har gennem den seneste tid forsøgt forskellige ting, men når det viser sig, at bilræset fortsætter, bliver det desværre nødvendigt at tage mere drastiske midler i brug,” siger rådmanden.

Teknik og Miljø har kigget på forskellige muligheder for at få farten ned, og derfor vil der fra nu blive etableret yderligere følgende tiltag på de offentlige vejarealer:

  • 3 stk. pudebump til 40 km/t på Dagmar Petersens Gade mellem de eksisterende bum.
  • 4 stk. gule plastikbump på Ester Aggebos Gade.
  • 3 stk. blomsterkummer ved busvendepladsen forenden af Esther Aggeboe Gade.
  • 3 gule plastikbump for enden af Bernhardt Jensens Boulevard, på tværs af spærrefladen.
  • Udvide Indsnævre arealet i midten visuelt og flytte såkaldte ”Hoffmann klodser” og skilte på Bernhardt Jensen Boulevard.
  • Hele Aarhus Ø bliver til 40 km/t zone.

Del artikel

Andre læser også