Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flot dansk frokost – Den Lille Kro

Af anders@sommersangdigital.dk

Kroen midt i Aarhus gør det godt. Den har fejret et års jubilæum, og har fået sig en fast kundekreds. Det er forståeligt, da kroen i alle henseender lever op til forventningerne. Ikke så meget pral og store armbevægelser, men lidt ydmyg og underspillet. De gør det godt, og især deres frokost, synes vi, er en oplevelse. Man får meget mere for pengene ved at spise på restaurant til frokost fremfor til middag. Udover det, så er der heller ikke så mange gæster til den aarhusianske frokost, endnu. Dog er Den Lille Kro ganske velbesøgt til frokost. På Byens Spiseguide spiser vi stort set frokost ude i byen hver eneste dag. Det er bare så meget bedre, end det de fleste kantiner kan tilbyde.

Den Lille Kro i Nørre Allé

Venlig og imødekommende

Den dag vi var forbi til frokost, stod den på smørrebrød og pariserbøf. Mere klassisk og dansk kan det næsten ikke blive. Tjeneren er venlig. Han er frisk og i den grad tilstede. Generelt er betjeningen, som man ofte ser den i provinsen.

Frokostgæster på Den Lille Kro i Århus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God, hyggelig, opmærksom med en god fornemmelse af hvornår maden skal serveres. Empati hedder det vist. Noget som er en selvfølge på Den Lille Kro i Nørregade.

 

Dansk frokost når det er bedst

Vores første stykke var en kartoffelmad, med mayo, bløde, stegte løg, karse og bacon. Stykkerne på Den Lille Kro er store. Det ligger lidt i traditionen, at man bliver mæt. Smørrebrød med kartoffel har været en klassiker i mange år, men ikke desto mindre er det klart en af mine favoritstykker. Til alle retter, og til alle stykker smørrebrød, kommer der små pantentglas med hjemmesyltede surt til. Den dag vi var forbi, var det agurkesalat og asier. Begge gav minder om ens barndom, dog med et andet bid. Det er svært at rose det indslag nok.

Kartoffelmad, med mayo, bløde, stegte løg, karse og bacon på Den Lille Kro

Stegt rødspætte med rejer. Det er her, man for alvor kan vurdere en frokostrestaurant. Hvis rødspætten kommer friturestegt, og paneringen er så ensartet, at den må være foretaget på maskine, ja så tegner det ikke godt. Men på Den Lille Kro er det en smørstegt rødspætte, som både er frisk og sparsomt paneret. Sådan. Mere er der ikke at sige til det. Tyk spætte, og helt tilpas stegt. Det var svært at få armene ned. Der var håndpillede rejer, asparges, tomat og dild. Et ganske stort stykke smørrebrød. Prisen var 75 kroner. En lav pris som er yderst fair. Stor ros til fisken, smagen og anretningen.

Stegt rødspætte med rejer på Den Lille Kro

Pariserbøffen på Den Lille Kro har ry for at være stor. En størrelse ekstra large. Af uforklarlige årsager, har vi endnu ikke smagt Den Lille Kros pariserbøf. En fejl. Den koster 145 kroner og er klassisk helt igennem. Den kommer med peberrod, løg, kapers, rødbeder og rå æggeblomme. Sådan som vi kender den. Ikke nogen nyfortolkning her. En god, stor bøf. Saftig med den rigtige konsistens. Den er stor nok til at mætte en gammelsulten håndværker. Fedterøve er de ikke på kroen midt i Aarhus Centrum.

Pariserbøffen på Den Lille Kro

 

Øl og snaps som i gamle dage

Det er dansk, når det er bedst – altså maden. Men hvad passer bedre til en dansk frokost end øl og snaps. Ølkortet er pænt stort. Der er en del specialøl, men vi valgte en god madøl, nemlig Gamle Carlsberg på flaske. En god pilsner, som heldigvis blev relanceret i 2012. Det var faktisk den første øl, der bryggedes på det nyåbnede Carlsberg i 1847. En klar anbefaling som ledsager til dansk frokost.

Gamle Carlsberg på Den Lille Kro

 

Masser af parkeringsmuligheder

Parkering er ikke så stort et problem, som det ser ud, når man kører hen ad Nørregade. Umiddelbart ser det ikke godt ud, men overfor Den Lille Kro, i de mindre gader, er der mange parkeringspladser. Ud over det, er der parkering oven på Kiwi på Vesterbro Torv. Hvis der ingen pladser er der, så er der ikke langt til Magasins P-hus, et bud er 300 meter. Så selvom man er i bil, er Den Lille Kro ikke svær at besøge.

 

En ægte frokostrestaurant

Middagen på Den Lille Kro er nærmest blevet kult i Aarhus. Frokostrestauranter er der mange af, men ikke ret mange af den gamle slags, ligesom vi kender dem i København. Den Lille Kro, plus en tre – fire andre restauranter i Aarhus er nok det tætteste, vi kommer på en ægte dansk frokostrestaurant. Vi har før anbefalet Den Lille Kro – og det gør vi stadigvæk. Der er en tryghed og en stabilitet over kroen – også selvom den ikke har en lang historie.

Baren på Den Lille Kro i Århus

 

Den Lille Kro

Nørre Allé 55
8000 Aarhus C
Email: info@denlillekro.dk
Telefon: +45 86 86 44 41
www.denlillekro.dk

 

Del artikel

Andre læser også