Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

Af Mette Gurvig

I lokalerne, som tidligere husede restauranten Frederiksgade 42, er Flux flyttet ind. Frederiksgade 42 overlevede ikke Covid-19 og måtte lukke, og i stedet åbnede Flux for godt en måned siden med et løfte om pubmad i den bedste liga. Vi satte os for at teste, hvad Flux og pubmad er for en størrelse i Aarhus.

 

Maden

Menukortet er vel, hvad man kan kalde stramt. Det er mere eller mindre fast, og retterne har også et prisspænd, der vil noget: Fra 45 til 235 kroner. Overordnet er priserne dog meget fornuftige i forhold til kvaliteten.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Østers og Guinness – et perfekt makkerpar

Tre styk friterede østers med salat og hjemmelavet peberrods-ketchup med suverænt god smag. En perfekt østers, som alle kan lide. Smagen af østers var der, men afdæmpet. En fin starter til 95 kroner. En stor Guinness er som skabt her, selv om flere af gæsterne nok foretrak vin.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Moskvich – highend med kaviar og svampe 

Friterede svampe med creme fraiche og kaviar. En servering, som straks falder i øjnene på et menukort. Tre friturestegte champignon med kaviar og creme fraiche til “dyppelse”.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Der var god afstemning mellem kaviaren og de lidt fede friturestegte champignon, som var flotte, møre og store. En lidt pudsig servering, som jeg ikke har set eller oplevet før. Prisen på 235 kroner er i den høje ende, men kaviar koster, og det smagte helt forrygende godt. 

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

De fleste retter serveres med en god salat, hvilket er lækkert og frisk til den ellers lidt tunge mad. Salaten er lavet på friseé og romaine og toppet af med en let, hvid dressing. 

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Luksus-fastfood med hummer

Endelig en lobster roll, som smager af hummer. Hummer er dyrt, men smager også fremragende, når det er tilberedt rigtigt. Doggen serveres med hummer og æbler rørt i en hjemmelavet mayo tilsat hummerfond. Dertil en ordentlig dusk dild. Som sidedish var der friseé-salat og en dejlig, let dressing. Brødet var smørbagt brioche. Der var ikke sparet på hummeren, og vi kunne virkelig smage den. Jeg oplevede en præcis balance mellem syren fra æblerne og sødmen fra hummeren. 

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Completo – en hotdog i verdensklasse

Dette er ikke blot en almindelig hotdog, men en hotdog ud over det sædvanlige: Den er chilensk inspireret, og opskriften kommer fra en indfødt chilener. Doggen var anrettet med avocado-tatar, tomatsalsa, chilensk coleslaw og krydret pølse og toppet af med ærteskud. Især pølsen gjorde et stort indtryk: Den var utroligt sprød, og den krydrede, varme smag komplimenterede avocado-tataren og den syrnede coleslaw fantastisk. Ingen af ingredienserne her findes sædvanligvis i den traditionelle danske hotdog, men sammensætningen ligger niveauer over, hvad vi ellers har prøvet i Aarhus. Prisen er lav, 65 kroner, og så er den for alvor mættende.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Toastie with the Moastie

Pubmad uden en toast på menukortet er ikke rigtig pubmad. Enkelt, men meget veltilberedt og sprød toast med modnet cheddar, skinke og meget gennemtrængende trøffelmayo, som dog gjorde et godt indtryk. Toasten er i sig selv en enkel ret, men ved brug af gode kvalitetsråvarer formår Flux at gøre ”Toastie with the Moastie” til en spændende servering. Prisen var 65 kroner.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Burger med forrygende godt bacon

En gennemført burger serveret med cayenne-fries. Burgeren var en klassisk anretning med brioche-bolle, tomat, syltede agurker, salat, ost, løg, tykke og sprøde skiver bacon og en hjemmelavet dressing. Derudover løgringe, onion rings, som gav en god sprødhed, salt og sødme til burgeren. Bøffen var perfekt rosastegt og saftig. Fritterne var sprøde på ydersiden og bløde indeni – lige, som de skal være! En anstændig, stor og velsmagende burger. Vi måtte slippe 115 kroner inklusive fritter og dip. 

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Hot wings med kød på

Hot wings er ofte en tvivlsom størrelse. Her er de lige efter bogen: Crispy og spicy. Serveret med en sød barbecue-sauce på toppen, som tager det helt stærke fra marinaden, og trækker vingerne ned på et lidt mere balanceret niveau. 

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Hot wings var toppet af med purløg, hvilket var okay for smagen, men også for udseendet – den grønne farve gav et ekstra pift til de gyldenbrune toner. Til vingerne fik vi ranch mayo. Prisen var 65 kroner, og det smagte godt uden at udgøre stor gastronomi.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Fish’n chips

Blandt englændernes nationalspise er fish’n chips. Det kan smage utroligt dårligt, og det kan smage som noget af det bedste i verden. Her havde man anvendt danskfanget torskefilet dyppet i en dej med øllet, inden stykkerne havde fået en tur i frituren. Olien kunne vi overhovedet ikke smage, hvilket gjorde oplevelsen bedre.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Torsken var perfekt tilberedt, stykkerne faldt fra hinanden, og prisen var 135 kroner. 

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Cocktail som dessert

Desserten var en Irish Affogato, som serveres med irish cream, disaronno og espresso til 85 kroner. Iskold og med kaffesmag og en afdæmpet mængde alkohol, og klart en god afslutning som optakt til fodbold hos naboen. 

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Her er både vin og øl

Flux tilbyder både vin og øl. Vi drak Champagne, Riesling fra Schloss Johannisberg i Rheingau, Pinot Noir fra Errazuriz i Chile og ikke mindst Guinness. Øllet koster fra 40 kroner og opefter, mens vinene på glas begynder ved 55 kroner.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Betjening

Gastropub er en lidt sjov størrelse, i hvert fald i Aarhus: Stemningen er mere loose end på en klassisk restaurant med mad på samme niveau. Alligevel oplevede vi effektiv betjening, og vi manglede på intet tidspunkt noget – tværtimod blev vi beværtet efter alle kunstens regler af aftenens to tjenere. Maden giver langt hen ad vejen sig selv.

 

Vurdering

Vi var nærmest høje, da vi gik videre fra Flux. Aarhus har fået en gastropub i den bedste liga. Maden smagte bare godt, og den var på ingen måde kompliceret. Der er tænkt over retterne, og der er noget for enhver. 

 

  • God mad, hvoraf det meste var hjemmelavet. Maden kommer hurtigt. Her  er kun kort ventetid, og retterne havde pæne størrelser til sympatiske priser.

 

  • Sjældent er jeg blevet så positivt overrasket over et nyt spisested i Aarhus. Maden var i orden, og vi kunne ikke finde det mindste at klage over.

 

  • Hyggelig og lys atmosfære. Indretningen er moderne og ikke engelsk, men nærmest nynordisk. Lokalerne emmer af god stil, og der er ingen stemning af klassisk mørk pub over det. 

 

Flux skal have en af de helt store anbefalinger. Vi havde en forrygende god oplevelse, og hvor er det fedt, at Aarhus har fået en ægte gastropub med god, hjemmelavet mad. Velkommen, Flux – vi vender snart tilbage.

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Flux

Frederiksgade 42
8000 Aarhus
Telefon: + 45 71 96 71 60

Book bord her:

 

Madanmeldelse: Aarhus har fået en gastropub i sin helt egen klasse 

 

Del artikel

Andre læser også