ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Folkeuniversitetet: Vidensfestival har for første gang lokale events på programmet

Folkeuniversitet er igen i år vært for vidensfestivalen, Hearts & Minds, der handler om det gode liv. Som noget nyt byder festivalen på lokale events i Midt- og Østjylland.

 

I september er Folkeuniversitetet for fjerde år vært for vidensfestivalen Hearts & Minds. For første gang tilbyder festivalen også lokale events i blandt andet Herning, Kolding, Ebeltoft og omegn. Festivalen har fokus på sundhed, trivsel og det gode liv. I år stilles der skarpt på livskvalitet med underholdende og lærerige events og forelæsninger frem til den 30. september.

 

Danskerne er flere gange kåret som verdens lykkeligste, men samtidig hersker en epidemi af depression og ensomhed i befolkning. Med Hearts & Minds undersøger Folkeuniversitetet, hvad der faktisk giver mennesker livskvalitet, og det er vigtigt ifølge rektoren for Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning, Sten Tiedemann.

 

”Folkeuniversitetet har til opgave at formidle viden om og til samfundet. Hearts & Minds er en festival, der med et miks af viden, kunst og kultur fokuserer på det gode liv. Det er vi glade for, at der også er lokale kræfter, der vil støtte op om,” siger Sten Tiedemann, rektor for Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning.

 

Hearts & Minds har oprindeligt rødder i Aarhus

På fire år er den populære festival vokset, og i år introduceres den for første gang i hele landet blandt andet med lokale events i Auning, Brørup, Ebeltoft, Galten, Hadsten, Herning, Horsens, Kolding, Vejle, og Ørsted. Her bliver der zoomet ind på det gode liv og livskvalitet for eksempel gennem sang, foredrag om kostjunglen, træning af den mentale sundhed og ved at lære at leve i nuet og slippe angsten for at gå glip af noget på eksempelvis sociale medier.

 

”Det er ikke kun i Aarhus, at danskerne stiller sig selv spørgsmålet om, hvad opskriften på det gode liv indeholder. Derfor vælger vi at brede festivalen ud over hele landet, hvor vi inddrager lokale ildsjæle og skaber unikke festivalarrangementer med og for lokalsamfundet,” siger Hanne Lundgren Nielsen, Festival- og Eventchef på Folkeuniversitet i Aarhus, Emdrup og Herning.

 

Vidensfestivalen udspiller sig i 30 danske byer i hele september rundt om hovedfestivalen, der finder sted i Aarhus, København og Herning den 28. – 30. september.

 

Hearts and Minds er støttet af Nordea-fonden, der har fokus på det gode liv og bifalder Folkeuniversitetets forskningsbaseret festival, hvor folk på egen krop kan mærke den ny viden og blive inspireret til et godt liv. 

 

Læs mere om festivalen og dets program her.

Del artikel