Økologi er en selvfølge: Foodfein – hvis du sætter pris på kvalitet
Foodfein er caféen, der ligger få meter fra Strøget. De kræser for de gode råvarer, begrænser indholdet af tilsætningsstoffer og laver alt fra bunden. Her er hyggeligt, god plads og du bliver altid mødt af et smilende og hjælpsomt personale.
Alt på et bræt
Vi var forbi til en frokost. Sidst fik vi smørrebrød. Denne gang valgte vi tapastallerkenen til 159 kroner per person. En anretning med forskellige specialiteter stod der på menukortet. Hvad der er på brættet varierer fra dag til dag. Det vigtigste for Foodfein er, at det er friske og gode råvarer. Denne dag var der varmrøget laks, okseinderlår og pulled pork, en salat og tre glasskåle med hhv. bønnekompot, persillepesto og soltørrede tomater. Dertil var der to forskellige slags brød. Vi bestilte hver en øl til 45 kroner. Den amerikanske Brooklyn Lager og en økologisk Fynsk Forår fra Ørbæk. Kendte øl, så ingen overraskelse her.
God kvalitet og velkomponeret
Flot så serveringen ud. Et farvespil på det mørke granitbræt. Vi startede med den varmrøgede laks med aioli lavet på brøndkarse. Ikke meget kan gå galt der. Det var frisk og velsmagende. Næste stykke var okseinderlår med peberrodscreme og rødbedepure. Der var kerner på toppen. Kødet var mørt og lækker. Peberroden og rødbedepuréen supplerede hinanden godt. Peberroden var nærmest mild og cremet. Vinderen var pulled pork med brøndkarse aioli og syltede rødløg. Der var et godt samspil mellem det sure og sødere her. De tre stykker var serveret på et stort salatblad. Det så fint ud, men salaten havde som sådan ikke nogen funktion.
Frisk og hjemmelavet
En sprød salat med rødkål, jordskokker, æbler, spinat og frø. Dejlig frisk og et godt supplement til det øvrige. De tre glasskåle med bønnekompot, persillepesto og soltørrede tomater smagte godt sammen med brødet. Bønnekompotten gjorde dog ikke det store væsen af sig. Til gengæld var persillepestoen eminenet og de soltørrede tomater gode.
Brødet skaber afhængighed
Brød er ikke bare brød hos Foodfein. De laver noget af det bedste, jeg længe har smagt. Brødet bages i Foodfeins eget mikrobageri, og det har taget caféen adskillige år at nå frem til resultatet. De har en fantastisk stenovn, og de kværner melet selv. Respekt for brødet!
Kage og ost
Igen blev det serveret på et bræt. Cookies med hvid chokolade og tranebær, syltede figner, brændte abrikos, brownie, ravost, brie og appelsinmarmelade. Sikke et bræt. Lækkert hjemmebag.
Det mest overraskende var sødmen i appelsinmarmeladen, der fik os til at skrabe skålen. 59 kroner var prisen for denne portion per person. Vi drak kaffe og te til.
Vurdering
Foodfein stræber altid på at finde den rigtige smag og konsistens. De tilpasser retterne efter årstiden. Vigtigst er, at kvaliteten er i top. Det samme med etikken. Det var også, hvad vi så i dag. Vi fik en frokost med god variation, velsmag og af god kvalitet. Det var farverigt og indbydende anrettet. I alt betalte vi 604 kroner for to personer. En fair pris for en frokost, hvor der intet manglede.
Der var styr på serveringerne, og personalet sørgede for en behagelig og smilende oplevelse. Mad var der rigeligt af, og vi forlod endnu en gang Foodfein tilpas mætte og med en god smag i munden. Vi glæder os allerede til næste gang, vejen går forbi Foodfein.