ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For tredje år i træk: Aarhus er kåret til Danmarks Bedste Studieby 2021

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Getty Images.
Foto: Getty Images.

Hurra for Aarhus, der for tredje år i træk er blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby af det digitale uddannelsesmedie Studentum.dk.

De studerende har udvalgt parametrene, redaktionen på Studentum.dk har indsamlet data fra alle studiebyerne og kan endnu en gang kåre de Bedste Studiebyer i Danmark 2021.

Aarhus indtager efter sidste års tætte løb stensikkert førstepladsen i år, bl.a. på baggrund af et stærkt fagligt og socialt miljø, og på baggrund af byens charmerende byliv og tilgængelige infrastruktur.

I Aarhus realiseres karrieredrømme

Årets undersøgelse viser, at unge vægter ‘Faglighed’, ‘Karriere’ og ‘Transportmuligheder’ højest, når de skal vælge deres kommende studieby.

Netop disse tre parametre scorer Aarhus næsthøjest på, mens Smilets by også rangerer højt på parametre som ‘Byliv’, ‘Studiejob’ og ‘Sport & Idræt’.

Undersøgelsen peger på Aarhus som en by med mange muligheder, bl.a. for at realisere karrieredrømme både under og efter uddannelse.

Det høje faglige og sociale miljø på uddannelserne giver de studerende et stærkt udgangspunkt, mens det også er noget, der genkendes blandt lokale virksomheder.

Aarhus rangeres nemlig næsthøjest i kategorien ‘Studiejob’, da der i løbet af det sidste pandemi-plagede års tid er opslået knap 700 studiejob.

Tallet er ikke er lige så højt som sidste års knap 2600 studiejob, men er alligevel ca. 3 gange så mange, som gennemsnittet for alle byer, og er kun overgået af Hovedstaden.

Også de efterfølgende karrieremuligheder taler for at starte på en uddannelse i Aarhus.

Med en forventet startløn over gennemsnittet, over 23.000 opslåede jobs i løbet af det sidste år og et forventet lønhop på 24,3% efter 10 år, scorer Aarhus 2. højest på ‘Karriere’-parametret og stiller dermed skarpt på Aarhus som en by, hvor karrieredrømme realiseres.

Aarhus’ charmerende byliv tiltaler unge

Selvom karriere er vigtigt, er livet er mere end faglighed, jobs og karriere.

Derfor er det også en væsentlig faktor, at det høje faglige niveau akkompagneres af et socialt miljø i top, et charmerende og pulserende byliv, samt en by med gode muligheder for at komme fra A til B.

Byens mange seværdigheder, events, hyggelige stræder og nemme transportmuligheder skaber på de ideelle rammer for studerende i byen.

Og selvom Aarhus er Danmarks næststørste by, er byen kendetegnet af den jordnære og venlige jyske sjæl, der får det sociale miljø til at blomstre i byen. Noget tyder derfor på, at Aarhus består af en ideel kombination af storbyens fordele og en veltempereret sindsstemning.

På listen scorer smilets by f.eks. 2. højest på ‘Byliv’, mens byen også ligger højest på parametret ‘Tryghed’, når man sammenligner blandt Danmarks 4 største byer.

De trygge rammer, de mange muligheder for både karriere, transport og kulturelle oplevelser fremhæver derfor Aarhus som den ideelle by at studere i, og som vinder af Årets Studieby 2021.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer 2021

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, hvad de prioriterer, når de leder efter deres kommende studieby.

Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne  er blevet bedømt ud fra: Gode karrieremuligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejobs, gode transportmuligheder, sports- og fritidsaktiviteter og byliv.

Her er listen over  Danmarks top 10 bedste studiebyer 2021.

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Vejle
  6. Bornholm
  7. Esbjerg
  8. Kolding
  9. Sønderborg
  10. Randers

 

Hvem er studentum.dk? 

Studentum.dk er et digitalt uddannelsesmedie for ungdomsuddannelser, sabbatår og  videregående uddannelser med mere end 1,1 million årligt besøgende.

Mediet henvender sig til uddannelsessøgende og studerende og har siden lanceringen i 2008 dagligt guidet flere tusinde af danskere til deres kommende uddannelse.

Studentum.dk er en del af Educations Media Group, som er global markedsleder inden for educational search. EMG driver søgetjenester for kompetenceudvikling, videreuddannelse og uddannelse i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Frankrig, Storbritannien og USA.

EMGs vision er at hjælpe alle i verden med at finde den rette uddannelse.

Du kan læse mere om Studentum.dks undersøgelse her.

Del artikel

Andre læser også