Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Før turen til grænsen er tjent hjem: Så meget skal du spare på billig slik og sodavand

Af Ane Johanne Damgaard

Hvor mange varer skal der i indkøbsvognen, før grænsehandlen kan betale sig?

Spar Nord og Bilbasen har sammen regnet på den nødvendige besparelse for, at turen går i plus.

Sommeren er over os, og måske du har planer om at bruge en af dine feriedage på at jagte gode tilbud på mad og drikke til sommerhyggen hos vores naboland mod syd.

Men kan det egentlig betale sig at indstille GPS’en til Harrislee, Putgarden eller en af de andre byer i grænselandet fra Aarhus?

Det har Spar Nord og Bilbasen regnet på, og for nogle danskere skal indkøbsvogne fyldes godt op med varer, før turen er tjent hjem.

Kører du fra Skagen og tilbage igen, skal grænseindkøbene ifølge beregningerne resultere i en besparelse på lidt mere end 2.700 kroner, før turen giver økonomisk pote.

Mere end blot udgifter til brændstof

Kører du i stedet frem og tilbage fra Aarhus, skal du handle besparelser hjem for lidt over 1.246 kr.

De fleste mennesker tager nok ned til grænsen, fordi varerne er billigere end herhjemme.

“Det er de uden tvivl også, men det er ikke den sande pris,” siger Jens Nyholm, der er cheføkonom i Spar Nord, ifølge Ritzau.

For at få en mere retvisende pris skal du have transportomkostninger som brændstof og slitage med i regnestykket, understreger han.

Lige nu snævrer prisforskellen på varer i Danmark og Tyskland sig i øvrigt ind, da priserne stiger mindre herhjemme, end de gør i det tyske.

Mens de i det tyske ligger 6,4 procent højere nu, end de gjorde på samme tidspunkt sidste år, er de danske priser kun vokset med 2,9 procent.

Regnestykket ser selvsagt bedre ud, hvis du f.eks. bor i Sønderjylland, eller hvis grænsehandlen sker i forbindelse med f.eks. kør-selv-ferie, hvor du alligevel kører forbi grænsebutikkerne.

Del artikel

Andre læser også