Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forårsdrøm: Kendt bageri klar med vild kage

Af Jonathan Sten Drivsholm
Mor Annas nye forårsdrøm.
Mor Annas nye forårsdrøm.

Vi kender det allesammen – fastelavnsbollesæson er forbi, men behovet for søde sager er i den grad intakt.

Så hvor går man hen, når kagesulten melder sig, nu hvor kalenderen siger marts?

Et rigtig godt bud er Mor Anna i Mejlgade, der netop har fået en syndig sag på hylderne.

Det populære bageri har navngivet sin nyeste kreation “forårsdrøm”, og på Instragram bliver den kaldt både lækker, frisk og velsmagende.

Bedømt ud fra billedet ligner det altså også en kage, vi godt kunne drømme sødt om.

Men smager den nu også som en drøm? Det har vi selvfølgelig testet.

Løfter det hele til et nyt niveau

Forårsdrømmen er fyldt med stikkelsbærkompot og nougatmousse på en mazarinbund med pistacie.

Hverken kompotten eller moussen er til at se ved første øjekast, for begge dele er dækket af en glinsende gul glace, som omkranses af hvid chokolade-ganache.

Øverst troner en sød lille macaron og en chokoladeknap, der afslører, at Mor Anna er kunstneren bag værket.

Bageriets forårsdrøm er ikke skræmmende stor, men allerede efter et par mundfulde priser vi os lykkelige for, at den ikke er større.

For der er altså tale om en tung kage, som man skal være mere end almindeligt lækkersulten for at kunne spise to af.

Det skal dog ikke afholde dig for at købe den – tværtimod.

Kagen er nemlig pakket med gode smage, der komplementerer hinanden så godt, at smagen må siges at leve op til det smukke ydre.

Nougatmoussen er let, luftig og lækker, mens stikkelsbærkompotten med sin syre indtager rollen som kagens most valuable player ved at afholde smagsoplevelsen fra at blive for tung.

Hvad: Den nye kage ‘Forårsdrøm’
Hvor: Mor Anna på Mejlgade 5
Hvor meget: 45 kroner pr. styk

Og så er der mazarinbunden, der med sin kombination af pistacie og marcipan løfter det hele til et nyt niveau.

Det er svært at finde noget at kritisere, men skal vi pege på noget, må det være at hverken den gule glace eller macaronen på toppen for alvor bidrager med andet end at se godt ud.

Det skal dog ikke tage noget fra Mor Annas friske forårsdrøm, som får vores varmeste anbefalinger med på vejen.

Den nye kage koster 45 kroner og kan købes hos bageriet i Mejlgade 5.

Del artikel

Andre læser også