ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fordele og ulemper ved forældrekøb af en bolig i Århus

Af Annoncør

Det er stort set altid mere fordelagtigt at investere i en ejendom frem for at bo til leje. Dette skyldes, at du langsomt oparbejder friværdi, når du ejer en bolig. Lejer du derimod en bolig, vil din husleje forsvinde ned i et endeløst sort hul, uden du selv omsætter disse penge til værdi. Som studerende er det ikke så nemt at blive godkendt til købe af hus eller lejlighed. Vil I som forældre gerne give jeres barn en god start på voksenlivet, kan et forældrekøb være vejen frem.

Hjælp barnet med bolig

Huslejerpriserne på lejligheder i storbyer som Århus kan være uoverkommelige for studerende. Ved at foretage et forældrekøb, kan I som forældre være med til at nedbringe denne udgift for jeres barn. Vær dog opmærksom på, at der er nogle særlige reger i forbindelse med SKAT når det gælder forældrekøb. Disse bliver dog helt sikkert overhalet af fordelene.

Fordele ved forældrekøb:

  • Barnet kan bo i en attraktiv bolig, som I selv vælger
  • Der investeres og skabes friværdi frem for at barnet kaster penge efter en udlejer hver måned
  • I som forældre kan være med til at fastlægge huslejen
  • Der kan ydes boligsikring til barnet

Der er bedre muligheder for at udvælge den helt rette bolig, når man ser på boligmarkedet frem for lejeboliger. Ved at eje, er der også mulighed for at foretage ændringer på boligen og tilpasse den helt og holdent efter eget ønske. Der er ikke en udlejer, der skal godkende noget, og alle investeringer i renovering af boligen kan være med til at øge boligens værdi. 

De fleste lejligheder i storbyerne har en høj husleje. Ved at købe bolig kan I selv fastsætte denne. Det er naturligvis en fordel for jer som ejere, at barnet betaler hvad der svarer til terminerne, så I ikke selv betaler til huslejen. 

Ønsker I at give jeres barn en ekstra hjælp under studierne kan I i princippet sætte huslejen så lavt, som I ønsker. Vær og opmærksom på, at SKAT kommer på banen hvis huslejen bliver fastsat markant under markedslejen i området. Her vil forældrene bliver beskattet efter markedslejen, selvom barnet ikke betaler husleje tilsvarende markedslejen. Ved at leje, er barnet desuden berettiget til boligsikring. 

Ulemper ved forældrekøb:

  • Det kræver en vis form for likviditet hos forældrene at blive godkendt til et forældrekøb
  • Der skal udarbejdes årsregnskab til udlejningsejendommen

Overordnet set er der dermed langt flere fordele end ulemper ved forældrekøb.

Del artikel