ANNONCE
Foredrag med Poul Guldborg: Lær at spotte narcissister og psykopater
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Foredrag med Poul Guldborg: Lær at spotte narcissister og psykopater

Aarhusianske Poul Guldborg vil hjælpe ofre for psykopater og narcissister og klæde danskerne på, så de lærer at spotte og håndtere disse ”giftige mennesker” i tide.  

 

Narcissister og psykopater forpester hver dag almindelige menneskers liv. Disse giftige mennesker findes alle vegne og kan fx være din chef, din lærer, din kollega, din ven, din kunde, din partner, din terapeut eller et familiemedlem. Fx skønner man, at 10 procent af alle ledere er psykopater, og i bestemte brancher er tallet endnu højere.

 

”I USA, hvor man forsker meget i narcissisme, ser man en stor vækst i antallet af især unge med stærke narcissistiske træk. Og der er al mulig grund til at tro, at vi også vil se en stigning i Danmark i de kommende år”. Det mener Poul Guldborg. Han er tidligere studievært på DR TV og kommunikationschef i Salling Group. I dag har han sin egen virksomhed, Guldborg Unlimited. Poul har i flere år studeret psykopater og narcissister indgående, og så har han gjort sig sine egne erfaringer med dem – både fagligt og privat – og nu vil han dele sin viden med danskerne.

 

I USA har man længe været opmærksomme på denne type mennesker og deres skadelige virkninger på andre, men i Danmark lever mange stadig i uvidenhed og spotter ikke narcissisten, før de er viklet godt og grundigt ind i hans eller hendes klæbrige spind.

 

Fire grunde til at danskerne er nemme ofre for psykopater og narcissister

”Når Danmark er et slaraffenland for narcissister og psykopater, så skyldes det fire faktorer”, fortæller Poul Guldborg:

  • Vi er et meget tillidsfuldt folkefærd. Vi stiller fx trygt barnevogne med vores små babyer ude på gaden, når vi går på cafe. Den slags kommer man i fængsel for i USA. Og vi har generelt kun én enkelt lås og ingen sikkerhedskæde på vores hoveddør, og man hører jævnligt om tricktyve, der manipulerer sig ind i vore hjem og bestjæler os.

 

  • Vi er et af de folk i verden, der er mest aktive på sociale medier – og vi lægger alt op. Der gør det meget let for psykopater og narcissister at finde deres ofre og hente nyttig viden om dem.

 

  • I forhold til vore nabolande, som fx Norge og Storbritannien, så halter vi langt bagud med lovgivning, der beskytter den almindelige borger mod chikane og psykisk vold fra narcissister og psykopater. Det er fx først sidste år, at domstolene begyndte at give væsentlige domme til stalkere. De har ellers haft relativt frit spil før i tiden. I 2014 underskrev Danmark Instanbul konventionen, men det er først her den 26. marts i år, at Folketinget vedtog en lov mod psykisk vold.

 

  • Den almindelige danskers viden om psykisk vold, narcissister og psykopater halter langt efter befolkningens viden i lande som USA og Storbritannien. Det er fx paradoksalt, at vi danskerne er helt opmærksomme på, hvor udbredt ulven er i Danmark – og at vi betragter den som farlig.  Ulven har ikke så meget som krummet et hår på et eneste menneskes hoved efter sin tilbagevenden til Danmark. Til gengæld ved vi næsten ingenting om verdens farligste rovdyr, nemlig narcissisterne og psykopaterne. De skader mennesker hver eneste dag – fysisk og psykisk. Vi dater dem på nettet, ansætter dem til at lede vore virksomheder, deler bord med dem i kantinen eller måske dyne med dem derhjemme – uden at vide det.

 

Mere end 100.000 danskere udsættes hvert år for psykisk vold

I 2018 viste en undersøgelse fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, at 2,5 procent af befolkningen mellem 16 og 64 år, i løbet af det seneste år, er blevet udsat for psykisk vold fra deres partner. Dertil skal man så lægge alle de børn, der bliver udsat for psykisk vold fra deres forældre, samt de medarbejdere, der bliver udsat for psykisk vold fra deres chef osv. Man skønner, at mere end 100.000 danskere hvert år udsættes for psykisk vold, der i de fleste tilfælde udøves af psykopater og narcissister. Men rigtig mange danskere ved slet ikke hvad psykisk vold er, og det er problematisk, fortæller Poul Guldborg.

Foredrag med Poul Guldborg: Lær at spotte narcissister og psykopater

”Psykopater og narcissister kan være yderst skadelige at opholde sig sammen med. De værste af dem bliver mordere – det er heldigvis sjældent, men ”de almindelige af slagsen” kan stresse dig, nedbryde dig og smadre dit liv. De kan manipulere dig til hvad som helst – også til selvmordsforsøg. Det har jeg desværre set eksempler på – også blandt helt unge. Derfor vil jeg gøre danskerne klogere på, hvordan de spotter og håndterer narcissister og psykopater, så de kan slippe ud af deres greb – eller endnu bedre – så de aldrig havner i narcissisternes og psykopaternes spind af løgne, manipulation og psykisk og fysisk vold”.

 

Første skridt bliver afholdelsen af foredraget: ”Giftige mennesker – Lær at spotte narcissister og psykopater”. Det holdes på First Hotel Atlantic i Aarhus tirsdag den 7. maj kl. 19.00.

 

Sagt om Poul Guldborg:

“Poul Guldborg har en meget omfattende og nyttig viden om dette emne. Og så har han gjort sig sine egne erfaringer med psykopater og narcissister. Alle kan lære noget af Poul. Både disse menneskers ofre – og fagfolk som jeg. Jeg har indtryk af, at Poul virkelig ved, hvordan narcissister og psykopater tænker og manipulerer, og hans råd og redskaber til disse menneskers ofre – og potentielle ofre – er både konkrete og meget brugbare”, Nanna Platz Clausen – Speciallæge i psykiatri.

 

Læs mere om foredraget og billetsalget her:

 

Del artikel