Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kunst indlagt på Amtssygehuset: Værker skabt i selvisolation, karantæne og i coronaland

Af anders@sommersangdigital.dk

C-ordet har fyldt vores hverdag og fylder stadig. Vi har været ængstelige, isolerede og sendt hjem med en ny verdensforståelse med afstand, håndsprit og frygt for det usynlige og den anden bølge. Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere, ProKK, har brugt den nye hverdag til at arbejde med kunst og kreativitet midt i krisetiden. ProKK udstiller resultatet i udstillingen Laboratorium d. 5. september i kantinen på det gamle Århus Amtssygehus på Tage Hansens Gade i Aarhus, hvor 64 danske kunstnere viser kunst skabt i selvisolation, karantæne og i coronaland.

 

Kunst indlagt på Amtssygehuset: Værker skabt i selvisolation, karantæne og i coronaland
Foto: Karen Ette & Inger Bruhn

       

Etik mod et usynligt onde

Ordet laboratoriums oprindelse ligger i sætningen ”at vakle under en byrde”, hvilket netop er det, vi har gjort siden landet lukkede og nødvendigheder, som toiletpapir og håndsprit blev udsolgt. Vi balancerer rigtig mange ting: vores liv, sociale behov, arbejdspræstationer og etik mod et usynligt onde, der højst sandsynligt ikke er farligt for os.

 

Vi er i en historisk tid

Det indre liv blomstrer som aldrig før og for nogle er det en gave, mens det for andre giver tankemylder. De fleste har mærket prikket af ængstelighed, gået en tur og siddet med 2 meters afstand til vores kære. Alt i mens vi sørgede over sommerens aflyste højdepunkt. Og har undret os over, hvorfor man ikke synger sange ud ad vinduet på vores gade. Vi er i en historisk tid, der på en gang er verdensomsluttende og dybt undervældende. Der har været tvunget refleksion over handlinger, normalitet og sundhed i et land, der udover plakater og hånddesinfektionsmidler ikke viser fysiske præg af situationen. Spørgsmålet om, hvor langt vi vil gå, for at passe på andre mennesker blev på et øjeblik allestedsværende.

 

Kunst indlagt på Amtssygehuset: Værker skabt i selvisolation, karantæne og i coronaland
Foto: Helle Koch   

 

Emner som ensomhed og isolation

Det er den tid, som har inspireret kunstnerne til at arbejde med emner som tryghed, ensomhed og isolation, der bliver gennemtygget og spyttet ud i form af værker, når kunsten indtager Amtssygehusets kantineområde. Udstillingen åbner d. 5. september klokken 14.00 med et brag af musik, latexhandsker og portionsanrettede pilleglas med sukkerpiller og andet godt. Udstillingen kan ses i perioden fra d. 5.-18.september. Åbningstider klokken 11.00 til 17.00. I udstillingsperioden vil der være et aftenarrangement tirsdag d. 15/9 klokken 17.00, med kloge ord om kunst og hospitaler af Ib Hessov tidligere overlæge, kirurg på Amtssygehuset og forfatter til bogen “Kunst giver liv”, samt gratis rundvisninger og kaffearrangementer, hvor du kan besøge udstillingen, snakke med kunstnerne og få slukket din tørst i værkerne og kaffe.

 

ProKK

Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere

Kurator: Jeanett Tagara tlf: 31 88 80 38

Mail: Jeanetttagara@gmail.com

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også