Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Foreningen Sydhavnen: Inviterer på kulturhistorisk byvandring i Sydhavnen

Af Jan L. Pedersen

Uden Sydhavnen var Aarhus aldrig blevet til ’Verdens Mindste Storby’ eller til ’Jyllands Hovedstad’.

 

Sydhavnens tidligere industrigiganter har været hjertet i Aarhus Kommune, som har været med til at pumpe den livsnødvendige økonomi ud i byen, som har gjort Aarhus til den by vi kender og elsker i dag.

 

Tag med på en tur gennem Aarhus historie, hvor vi ved at bruge Sydhavnen som et prisme, får fortællingen om Aarhus’ udvikling fra købstad til storby, og om Sydhavnens forandring fra industri- til kulturområde, samt den kæmpe forandring dette historisk og kulturelt vigtige Aarhus-område endnu engang står overfor.

 

Vi mødes ved: Terrassen – Mødestedet, Jægergårdsgade 152.

Det koster 100 kroner og børn og unge under 18 er gratis.

Der er 30 billetter til salg, så hvis du vil med, sender du en mail til sydhavnenaarhus@gmail.com med “150” i emnetfeltet.

 

Rundviser er Lea Helding Nordstrøm.
(Lea har en Bachelor i Historie, Kandidat i Bæredygtig Kulturarvs Forvaltning, har skrevet speciale om Kulturarv på Sydhavnen i forbindelse med de forandringer, der sker hernede lige nu. Hun har været i praktik hos Dansk Center for Byhistorie/ Den Gamle By og skrevet en artikel om sydhavnens historie: “Sydhavnens Fortællinger.”

 

Tag dit kamera med – og få en række interessante “skud” af det specielle havne- og industrimiljø, samt øjeblikke og “minder” fra et kvarter i udvikling. #livetisydhavnen

Del artikel

Andre læser også