Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Melder ud på pressemøde: Foreslår at udskyde betaling af el, gas og fjernvarme

Af Redaktionen

I dag klokken 13.00 indkaldte statsminister Mette Frederiksen til pressemøde om de stigende energipriser, som lige nu er det helt store emne i både dansk politik og i de danske hjem.

Hovedbudskabet på pressemødet var, at regeringen foreslår, at man sætter et loft over udgifter for gas, el og fjernvarme.

Det kommer helt konkret til at betyde, at hvis regningerne stiger til en pris over den fra sidste efterår, så vil man kunne udskyde betalingen til et senere tidspunkt, hvor prisen kan være faldet igen, fortalte statsministeren på pressemødet.

Udgiften for energien skal man altså stadig betale, men udgiften kan nu spredes ud over flere år.

Der vil komme yderligere tiltag

Staten stiller pengene til rådighed for de enkelte energiselskaber.

Det er en frivillig model, man som forbruger selv kan vælge, om man vil benytte sig af eller ej. 

Forslaget er endnu ikke på plads politisk, men regeringen vil hurtigst muligt samle Folketingets partier for at få det plads.

“Det, vi lægger frem i dag, kan ikke stå alene,” sagde Mette Frederiksen også på pressemødet – uden dog at komme ind på, hvilke nye initiativer regeringen vil præsentere i den kommende tid.

Til ordningen med loft over udgifter til gas, el og fjernvarme vil regeringen afsætte omkring 45 milliarder kroner. Håbet er at indgå en hurtig aftale, så ordningen kan komme danskerne til gode snarest muligt.

Del artikel

Andre læser også