Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Coronakrisen: Forretningerne i Latinerkvarteret håber på kunder

Af Jan L. Pedersen

Efter en lang karantæne går det endelig fremad med færre restriktioner og flere tilbud. Det mærkes også på de besøgende i Latinerkvarteret, hvor forretningsdrivende igen er klar til at byde gæster og kunder indenfor.

 

”Det er dejligt med den positive udvikling på lempelser og antallet af smittede. Vi savner kontakten og livet i butikkerne, så nu håber vi bare, at der også er flere som kigger ind,” fortæller Troels Buus Thomsen, som er formand for foreningen Latinerkvarteret, der består af 84 lokale erhvervsdrivende med alt fra tøjforretninger og frisører til restauranter.

Coronakrisen: Forretningerne i Latinerkvarteret håber på kunder

Her er forretningerne også klar til at tage imod besøgende, uden at det kommer til at udgøre en smittefare.

 

”Det skal være trygt for alle parter. Vi står klar med håndspritten og begrænser antallet af kunder i forretningerne, så det er mindst ligeså sikkert som at handle i supermarkedet,” fortæller Troels Buus Thomsen.

 

Det er dog ikke kun kundekontakten, som forretningerne har savnet under coronakrisen. For mange har omsætningen også manglet, imens der er blevet handlet online.

 

”Nu håber vi, at det er vores tur og folk kommer tilbage i vores hyggelige forretninger. Hvis vi vil bevare et spændende og indbydende byliv, så må vi hjælpe de små,” siger Troels Buus Thomsen.

 

I foreningen og forretningerne imellem forsøger de dog at bevare optimismen, ”Vi prøver at hjælpe hinanden og dele erfaringer. Det er både vigtigt for os og kvarteret, at vi alle kommer helskindet igennem. Tilsammen udgør vi Latinerkvarteret. Alene er vi bare en forretning eller en tilfældig restaurant.”

 

 

Del artikel

Andre læser også