ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forsikr dig selv som arbejder

Af Annoncør

Det er vigtigt at man forsikrer sig selv som arbejder og ens arbejdsevne. Det handler blandt andet om, at man sørger for at man har styr på sine rettigheder og at man ved hvem man skal tage kontakt til, hvis disse bliver krænket. Derudover skal du have den hjælp du har brug for, hvis du af den ene eller anden grund mister din arbejdsevne i en periode. Læs med her for at blive lidt klogere på at, hvordan du sikrer dig selv bedst muligt som arbejder.

Det er nødvendigt at stå i en fagforening

Det er først og fremmest helt afgørende at stå i en god fagforening. Og det er det bedste, hvis du kan finde en fagforening, som målretter sig lige præcis det erhverv du befinder dig i. Der er for eksempel nogle fagforeninger, som henviser sig til jurister og andre der henviser sig til lærere. Kan du finde en der er målrettet til lige præcis til folk i dit erhverv? I så fald er det relevant kigge nærmere på denne.

Hvis du ikke kan finde fagforeningerne, der målretter sig lige præcis til dit erhverv, så er der mange andre gode at vælge imellem. Det kan eventuelt være en god idé at snakke lidt med andre folk på arbejdspladsen for at høre, hvem de er skrevet op i. Og hvilke erfaringer har de eventuelt med disse fagforeninger? På den måde kan du få en meget bedre fornemmelse af, hvad dine kollegaer benytter.

Når du laver dine sammenligninger, så skal du naturligvis også kigge på prisen. Og læg meget gerne mærke til, hvorvidt der er forskel på prisen alt efter din alder eller lignende. Nogle gange kan man finde sådanne forskelle. Det hænder for eksempel også, hvis man er selvstændig, at prisen er lidt anderledes.

En a kasse kan du bruge når du mindst venter det

En god akasse er så absolut også noget, som man skal skrive sig op til. Det er helt afgørende og man har ofte brug for en a kasse, når man mindst venter det. Det drejer sig for eksempel om at man lige pludselig kan komme ud for at miste sin arbejdsevne. Det kan komme som resultat af en trafikulykke eller måske mentale helbredsproblemer.

Hvis man er skrevet op i en a kasse kan man få en vis erstatning for den periode, hvor man ikke længere er i stand til at arbejde. Det kan for eksempel handle om at modtage sygedagpenge eller arbejdsløshedspenge.

Del artikel