Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fotovogn på overarbejde: 132 blitzet på få timer

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Rigspolitiet
Arkivfoto: Rigspolitiet

Det var varslet, men lige lidt hjalp det.

Mandag aften og nat klappede fælden for mere end 100 bilister på Østjyske Motorvej ved Aarhus.

Her var Østjyllands Politi nemlig mødt op for at foretage en målrettet fartkontrol ved et vejarbejde nord for krydset med Herningmotorvejen. 

Kontrollen skete på baggrund af meldinger om, at alt for mange bilister kører for stærkt til stor utryghed for vejarbejderne, der arbejder på stedet i aften- og nattetimerne.

Hver 10. får hilsen fra politiet

Det viste sig at holde stik, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Mandag aften og nat blev der nemlig kørt med alt for høje hastigheder på strækningen, hvor man som følge af vejarbejdet højst må køre 50 km/t for tiden.

Næsten hver 10. af de bilister, der kørte forbi i tidsrummet fra kl. 22.00 til kl. 03.00, blev målt til at køre for stærkt.

I alt 132 personer får nu en hilsen fra politiet. 

Fortsætter i flere dage

37 af bilisterne kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet. 19 kan se frem til et klip i kørekortet oveni bøden. 

”Det er simpelthen alt, alt for højt et tal, og det er meget bekymrende, at så mange vælger fuldstændigt at ignorere hastighedsbegrænsningerne.

Det er jo voldsomt utrygt for de folk, der skal gå og arbejde på strækningen, og der er en grund til, at den tilladte hastighed er sat så meget ned på stedet.

Vi fortsætter vores kontroller de kommende dage, og vi håber, at bilisterne begynder at tænke sig om og sætter farten ned,” lyder det fra politikommissær Amrik Chadha, der er leder af Færdselssektionen hos Østjyllands Politi.

På strækninger med vejarbejde er der dobbelttakst på bøderne.

Når man op på en hastighed på over 71 km/t, hvor fartgrænsen er 50 km/t, står man til en betinget frakendelse af kørekortet. 

Del artikel

Andre læser også