Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra 180 kr. pr. person: Tag på dagstur til kystperlen Kristiansand

Af Emil Kjær Jørgensen

Sommerferien er lige om hjørnet for de fleste danskere, og forude venter der (forhåbentlig) masser af solskinstimer, hygge, godt selskab og is ad libitum.

Et af vores yndlingsrejsemål er storslåede Norge, og nu har det aldrig været nemmere at få en bid af det skønne land – uden at bruge hverken mange penge eller meget tid på det.

Fjord Line er nemlig klar med en indbydende sommernyhed.

Du kan komme på dagstur til kystperlen Kristiansand i det sydlige Norge fra bare 180 kr. pr. person. Børn fra 0-3 år er ganske gratis at have med ombord, mens børn fra 4-15 år kun koster 100 kr. pr. person.

Fra 180 kr. pr. person: Tag på dagstur til kystperlen Kristiansand
Foto: Victoria Nevland

Færgen går fra Hirtshals, og overfarten tager, takket være Fjord Line’s topmoderne katamaran, FJORD FSTR, kun 2 timer og 15 minutter, og så har du altså norsk fjeld under fødderne.

Du kan nemt og bekvemt parkere bilen på havnen i Hirtshals, og så ellers bare koncentrere dig om at hygge med familie og/eller venner på færgen og i Kristiansand.

Du kan komme på dagstur til Kristiansand i perioden 24. juni – 7. august, og færgen forlader havnen klokken 10.00. Godt to timer senere er du i Kristiansand, hvor du kan nyde godt at en perlerække af oplevelser for både store og små.

Klokken 20.15 forlader du atter byen, og så er bagagen fyldt med dejlige sommerminder.

Fra 180 kr. pr. person: Tag på dagstur til kystperlen Kristiansand
Foto: Adam Read

Det kan du lave i Kristiansand

I Kristiansand står oplevelserne nærmest i kø.

Du kan tage en forfriskende dukkert på den lækre bystrand, eller du kan berige krop og sind med kulturoplevelser af den storslåede slags i Kilden teater- og koncerthus.

I centrum finder du fantastiske shoppingmuligheder, og et café- og restaurantliv, der virkelig har noget for enhver smag.

Det er også i Kristiansand, at du finder Forlystelsespark Kristiansand Dyrepark, der er Norges mest populære familieattraktion, og her kan både store og små få en masse sjove oplevelser.

Parken er åben hver dag hele året og er et sted for leg, latter og læring.

Fra 180 kr. pr. person: Tag på dagstur til kystperlen Kristiansand
Foto: Peder Austrud

Parkens forskellige verdener har hver deres tema og er designet med stor sans for detaljen. Der findes over 123 forskellige dyrearter fra alle verdenskontinenter, men også masser af forlystelser og legepladser.

I Kardemomme by kan du møde tante Sofie, politibetjent Bastian og de tre røvere midt i den lyse dag. I Hakkebakkeskoven byder Klatremus og hans venner dig velkommen. Mens sørøverkaptajnen Kaptajn Sabeltand plyndrer og huserer, når han sejler frem og tilbage på sit store sørøverskib.

Bussen til Dyreparken Kristiansand kører fra busterminalen lige ved færgen, hvor du går i land.

Du kan også vælge at gå på oplevelse i det historiske distrikt Posebyen.

Det er ikke kun det ældste, men også det smukkeste distrikt i Kristiansand, da det er det eneste område, der ikke blev ødelagt, da en større brand hærgede byen i 1882. En tur gennem de smalle gader med de maleriske, hvide træhuse føles som at rejse tilbage i tiden og gennem det sydlige Norges lange historie.

Området omkring Kristiansand har mange flotte rekreative områder, og ikke langt fra centrum finder du Ravnedalen naturpark.

I Ravnedalen kombineres kultur og natur på en besnærende måde: Naturparken er mindst lige så kendt for sit natur- og planteliv, som den er for sin flotte udendørs scene med sin brede vifte af artister.

Fra 180 kr. pr. person: Tag på dagstur til kystperlen Kristiansand
Foto: Adam Read

En behagelig færgeoverfart med fede oplevelser

Selvom der er nok at glæde sig til i Kristiansand, er rejsen dertil bestemt også en stor oplevelse.

Du får mulighed for at sejle med en af verdens mest moderne og højteknologiske katamaraner, Fjord FSTR, der har en kapacitet på 1.200 passagerer og mere end 400 køretøjer.

Selvom det går lynhurtigt over Skagerrak, er der stadig plads til afslapning og fede oplevelser undervejs.

Du kan nyde et måltid i det smarte bistroområde, indkøbe små og store lækkerier i den 250 kvadratmeter store taxfree-butik eller indtage en lækker kaffespecialitet i et behageligt sæde, mens du nyder havudsigten, når FSTR uden problemer tilbagelægger rejsen over Skagerrak på kun 2 timer og 15 minutter.

Du finder mere info om Dagstur til Kristiansand her.

Del artikel

Andre læser også