ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra den 18. februar: Østjyllands Politi indfører visitationszone i Aarhus

Foto: Østjyllands Politi
Foto: Østjyllands Politi

Visitationszonen gælder fra mandag den 18. februar kl. 18.00 og foreløbigt til og med den 18. marts.

 

Den seneste tid har der i Aarhus været flere voldelige episoder, der sandsynligvis kan relateres til en ulmende uro mellem nogle personer med tilknytning til henholdsvis Kalmargade og til Trillegården i Aarhus. 

 

”Det er vores nuværende opfattelse, at der er tale om nogle interne stridigheder, der formentlig bunder i en uenighed om hashmarkedet i området omkring Frydenlund,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

For at undgå at uroen udvikler sig yderligere, indfører Østjyllands Politi nu en visitationszone i et større område i det nordvestlige Aarhus. ”Vi vil ikke acceptere, at den her ulmende uro udvikler sig. Derfor indfører vi fra og med i dag en visitationszone i området. Samtidig fastholder vi sidste uges øgede patruljering og brug af den mobile politistation og øger vores efterforskningsmæssige tryk mod de personer, som vi mistænker for at være en del af uroen,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

Områder omfattet af visitationszonen

Visitationszonen træder i kraft mandag den 18. februar 2019 kl. 18.00 og omfatter nedenstående områder:

 

 • Trillegården/Herredsvang
 • Kalmargade
 • Frydenlund
 • Botanisk Have
  Fra den 18. februar: Østjyllands Politi indfører visitationszone i Aarhus
  Foto: Østjyllands Politi

  Sydvestlig afgrænsning:
  Viborgvej – strækningen mellem Vestre Ringgade og Hasle Ringvej

  Sydøstlig afgrænsning:
  Vestre Ringgade – strækningen mellem Viborgvej og Randersvej

  Østlig afgrænsning:
  Randersvej – strækningen mellem Vestre Ringgade og Hasle Ringvej

  Nordlig afgrænsning:
  Hasle Ringvej (strækningen mellem Randersvej og Halmstadsgade og strækningen mellem Viborgvej og Herredsvej) samt Bodøvej, Paludan Müllersvej (strækningen mellem Bodøvej og Herredsvej) samt Rydevænget, Torpevænget, Kappelvænget og Fjældevænget

  De nævnte veje er indbefattet i visitationszonen.

  I disse områder kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.

  Visitationszonen gælder foreløbigt til og med den 18. marts 2019.

   

  Øget patruljering

  Udover visitationszonen fastholder Østjyllands Politi også den øgede patruljering, der blev iværksat torsdag i sidste uge, ligesom den mobile politistation også forsat vil være at finde i områderne. 

   

  ”Vi kører den mobile politistation ud, fordi vi rigtig gerne vil i dialog med beboerne i de berørte områder. Det kan være, man har spørgsmål om, hvad det egentlig vil sige at bo i en visitationszone eller ønsker at vide mere om, hvorfor politiet er så synligt til stede. Og her er den mobile politistation en nem og direkte adgang til politiet,” siger Klaus Arboe Rasmussen. 

   

  Den mobile politistation kører rundt i områderne ved Kalmargade, Trillegården og Frydenlund i tidsrummet mellem kl. 15.00 og kl. 18.00.

   

   

  Del artikel