Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra hygge til business: Fire fyre og en ny vin-forretning

Af Jan L. Pedersen

Det begyndte som en uformel drengeklub, hvor fire fyre med interesse for vin mødtes hver torsdag for at hygge sig.

 

I dag er det blevet til en virksomhed med viden, udblik, indsigt og ambitioner: Vinuniverset.

 

“Vi har alle fire fuldtidsjob. Vi håber, at en af os fra januar kan leve af at drive Vinuniverset. Men lige nu arbejder vi allesammen ved siden af virksomheden,” fortæller Christian Winther, en af de fire indehavere, der har base i Risskov.

 

Hård konkurrence

Og de fire er nået langt siden tiden med hyggevin og snak.

 

“Vi er fuldt opmærksomme på den hårde konkurrence på dette marked. Alle tilbyder rabatter på alt muligt hele tiden; vi prøver at gå en anden vej. Vi går efter bæredygtige vine fra mindre kendte områder – mest tyske, lidt franske, italienske og spanske – og vi kører med faste, skarpe priser. De fleste ligger mellem 80 og 100 kroner,” siger Christian Winther.

 

Mindre snobbet

“Vi vil gerne lavet noget mindre ‘snobbet’. Vi vil gerne ud til yngre forbrugere, og vi holder fokus på økologi og bæredygtighed. Dette er et fokusområde hos mange af vores producenter,” forklarer han.

Fra hygge til business: Fire fyre og en ny vin-forretning

“Lige nu opsøger vi en masse forskellige producenter. Vores samarbejdspartnere, tyske sommeliers, finder gode vine til os, og så er det vores opgave at smage os igennem dem, inden vi beslutter os. Det kan være hårdt arbejde,” konstaterer Christian Winther med et smil.

 

Fjernlager i Frankfurt

Virksomheden er ganske ung og fungerer som en webshop. Lageret er et fjernlager i Tyskland, og derfor er der ofte et par dages leveringstid – til gengæld kan man holde omkostningerne og dermed priserne nede. De fleste vine ligger i prislejet 80-100 kr.

 

“Nu har vi et fundament med vores webshop. Vi samarbejder med dygtige sommeliers i bl.a. Tyskland om at finde gode kvalitetsvine, og så bestiller vi efter behov. Lageret ligger i Frankfurt, og derfor kan det tage nogle dage at få leveret. Men det giver god mening for os,” siger han.

 

Næste skridt bliver at sikre sig faste aftagere blandt byens mange restauranter, vinbarer og butikker. De fire gutter skal også have knækket koden til SoMe – at brage igennem på sociale medier. Flere tiltag er i gang på Instagram. Desuden er flere nicheprodukter under udvikling.

 

Smag på 12 vine

Et af dem er en “smagekasse” med 12 forskellige vine i små flasker a 10 cl og to elegante vinglas. Den står i webshoppen til 399 kr., betegnes som et vinsmagnings-kit og lanceres som “12 vine + 2 glas = 1 god aften”.

Fra hygge til business: Fire fyre og en ny vin-forretning

Næste projekt er en lignende kasse med 24 forskellige flasker – perfekt som julekalender.

 

Oprejsning til bedsteforældre-vin

“En af vinene i kasserne er Liebfraumilch. Den fik et dårligt navn og forbindes med noget sød og dårlig vin, som dine bedsteforældre drak. Men der laves faktisk glimrende Liebfraumilch i dag, og den vil vi gerne promovere.”

 

“Mange af vores vine har en lidt skæv vinkel – og efter min mening får du meget mere kvalitet hos os end ved at købe klassiske, kendte franske vine,” siger Christian Winther og ligner en mand, der mener det.

 

At udfordre vanerne

“Vi leder efter kvalitet, som stikker ud. Flasker, som vi har en holdning til. Vi vil gerne udfordre vanerne,” forklarer Christian Winther og vender tilbage til konceptet om “value for money” og mantraet “Wine Moments”.

 

Det handler om at skabe grundlaget for god stemning. Vinuniverset benytter udtrykket “Wine Moments”. Det handler om den gode stemning, som god vin kan danne grundlaget for.

 

“Et Wine Moment kan være en tysk verdensklasse-Riesling på terrassen. En krydret Italiensk vin til grillaftenen eller en smagekasse, hvor du sammen med en ven eller veninde kan lære, hvilken vintype du synes om. Vi mener, at vi har fundet nogle fantastiske vine, og på de sociale medier vil vi forsøge at give vores brugere inspiration til deres  egne ”Wine Moments”.

 

“Vi er vinnørder, der har lavet en virksomhed,” siger Christian Winther.

 

Vinuniverset

www.vinuniverset.dk
info@vinuniverset.dk
https://www.instagram.com/vinuniverset.dk/
https://www.facebook.com/Vinuniverset/
Tel. 22 31 51 83
Fri fragt ved køb over 500 kr.

 

Del artikel

Andre læser også