Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra i dag og 1 mrd. frem: Gratis parkering i Dokk1 og Navitas

Parkeringsinitiativ skal skabe afstand under juleshopping i Aarhus og give de handlende en hjælpende hånd

 

Julegaveindkøb foregår ofte på de samme tidspunkter, og udsigten til at stå tæt i butikkerne kan måske få folk til at droppe den årlige juleshoppingtur i Aarhus Midtby.

 

Sådan lyder det fra Aarhus Kommune, som derfor i samarbejde med Securitas tilbyder tre timers gratis parkering i Dokk1 og Navitas udenfor trængselstiden. Initiativet skal bidrage til at skabe afstand under juleshoppingen og samtidig give detailhandlen en hjælpende hånd i en trang tid.

 

“Vi håber, at vi med tilbuddet her kan få aarhusianerne til at holde fast i traditionerne med en tur til midtbyen for at købe julegaver og hygge sig. Men måske det er nødvendigt at gøre det på et andet tidspunkt på døgnet, end man er vant til. Samtidigt er det en håndsrækning til det lokale erhvervs- og handelsliv, som i allerhøjeste grad har mærket konsekvenserne af corona-smitten,” fortæller rådmand Bünyamin Simsek.

 

Tilbuddet om gratis parkering gælder fra 24. november til og med 24. december i hverdagene fra klokken 9-14 og 19-23 og i weekenden fra klokken 15-23.

 

Fra i dag og 1 mrd. frem: Gratis parkering i Dokk1 og Navitas
Foto: Jesper Rais, www.raisfoto.dk

 

”Lige nu er det vigtigere end nogensinde at holde afstand. Derfor vil vi gerne yde vores bidrag til både juleglæden og den juleshopping, som for mange er en kær tradition. Med vores kampagne er det håbet, at vi kan hjælpe med at skabe lidt mere albuerum og på samme tid bakke op om detailhandlen, som har været igennem en hård tid,” siger Tom Laursen, administrerende direktør i Securitas, der driver parkeringsanlægget i Dokk1.

 

Så let er det

I Navitas skal parkerende trække billet eller registrere p-tid via en af de apps, man kan benytte. Systemerne sørger for ikke at trække penge, hvis man kun parkerer i de tidsrum, hvor parkering er gratis.

 

For at parkere gratis i Dokk1 skal du sende en sms med teksten ‘DOKK1JUL’ til 1919. Du modtager din rabatkode på SMS og skal først indtaste koden i betalingsterminalen, når du skal afhente din bil.

 

Tilbuddet om gratis parkering gælder fra 24. november til og med 24. december i hverdagene fra klokken 9-14 og 19-23 og i weekenden fra klokken 15-23.