Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra uudnyttet tag til spektakulær bypark: Salling ROOFTOP i Aarhus åbner på fredag

Kranerne har huseret over Salling Aarhus i flere måneder, og nu er stormagasinet endelig klar til at slå dørene op for byens nye grønne byrum, Salling ROOFTOP. Byrummet bliver indviet i weekenden med underholdning og arrangementer under åben himmel

 

Fredag bliver Aarhus en spektakulær attraktion rigere, når Salling åbner byens nye oase, Salling ROOFTOP. Et nyt byrum i flere etager, som byder på storslåede viewpoints med panoramaudsigt over hele Aarhus, et frodigt væksthus med cafe og bar, afslappende loungeområder, en scene under åben himmel og ikke mindst den angstprovokerende glasrampe, Salling SKYWALK, 25 meter over Strøget.

Salling ROOFTOP

Vi har ventet i spænding på at åbne Salling ROOFTOP, og vi har glædet os til at byde borgere og gæster i byen velkommen på toppen af Salling. Det bliver et nyt fristed og mødested for byens borgerne, hvor de både kan nyde kaffe, cocktails eller en let anretning, men det bliver også et byrum fyldt med underholdning, arrangementer og gode oplevelser for alle generationer, siger Marianne Bedsted, der er direktør for Salling og uddyber: Der har været mange store nedslagspunkter i vores 110 års historie, men jeg tør godt sige, at åbningen af Salling ROOFTOP er en af de absolut største. Det er vores ambition, at Salling skal være et attraktivt stormagasin, hvor shopping bliver kombineret med oplevelser, og derfor ser vi frem til at byde byens borgere og gæster velkommen i åbningsweekenden, siger Marianne Bedsted.

 

Musik, poetry slam og catalanske katte

Åbningen af Salling ROOFTOP er planlagt midt i Aarhus som europæisk kulturhovedstad 2017 og sammen med åbningen af Aarhus Festuge. Derfor har Salling, i samarbejde med Festugen, udarbejdet et program til åbningsweekenden, der blandt andet byder på det aarhusianske band Abekejser, poetry slam og en børnevenlig optræden med Festugens to catalanske katte. Hos Aarhus Festuge er begejstringen for samarbejdet stor.

Salling ROOFTOP - Aarhus Update

Vi er begejstrede for, at vi i samarbejde med en engageret legekammerat som Salling har lavet et spændende program til åbningen af Salling ROOFTOP. Samarbejdet er med til at gøre Festugen endnu mere spændende og attraktiv for byens borgere. Som kulturinstitution i byen og et stormagasin med fokus på kundeoplevelser har vi mange fælles interesser, og den største af dem er et fælles ønske om at gøre Aarhus til en endnu bedre by at være og leve i, siger Rikke Øxner, der er direktør for Aarhus Festuge.

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, ser også et stort potentiale i Salling ROOFTOP, som bidrager med endnu et kulturelt løft for Aarhus, der nyder stor international bevågenhed i disse år.

Salling ROOFTOP

Salling ROOFTOP er endnu et eksempel på den rivende udvikling, Aarhus i øjeblikket gennemgår. Det tilføjer endnu en imponerende attraktion til byens kulturliv og er med til at trække nationale samt internationale gæster til byen. Det er nyskabende for Aarhus, så jeg er sikker på, at det bliver et attraktivt fristed for byens borgere og gæster, siger Jacob Bundsgaard.

 

Fredag på toppen og lørdagslounge

Stormagasinet har planlagt to faste ugentlige events. Hver fredag fra kl. 17.00–19.00 er der inviteret til Fredag på Toppen, hvor weekenden kickstartes med en drink eller et glas vin, mens en DJ sørger for musikken. Hver lørdag formiddag i august og september står på Lørdagslounge med livemusik på scenen. Her er der mulighed for at nyde en kop kaffe eller en frokost, mens der nydes musik. Lørdagslounge er fra kl. 12.00-14.00.

 

Kort og godt om Salling ROOFTOP

  • Byrummet bliver ca. 2.000 kvm. fordelt på flere etager i 19-27 meters højde
  • Salling ROOFTOP åbner for første gang fredag kl. 10
  • Åbningstiderne er kl. 10.00-20.00 i hverdagene og kl. 10.00-18.00 i weekenden
  • Kapaciteten er på 700 mennesker
  • Der bliver adgang både igennem Salling Bar & Bistro, via en elevator og trappe i Salling samt en overgang fra Sallings P-hus
  • Salling Bar & Bistro bliver ombygget fra en til to etager, og vil byde på både et fristende drinks- og menukort
  • Salling ROOFTOP kan blandt andet bruges til musik, kunstudstillinger, madmarked, julemarked, pop-up-shops og meget mere.

 

Uddrag af programmet til åbningsweekenden

 

Fredag

13.30 og 14.30: Open Space Opera

17.00–19.00: Fredag på Toppen med DJ Zanjani

 

Lørdag

12.00-14.00: Lørdagslounge med Jeppe Tange

14.30: Catalanske katte

 

Søndag

11.30-12.30: Simone Tang

14.30-15.30: HAPS Poetry Slam