Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frederiksbjerg: En af de bedste “håndværks” bagere i Aarhus lukker

Af Line Ingwar Karlsen

Et af byens mest originale og hyggelige bagerier lukker. En rigtig øv meddelelse. Det sker den 23. december i år. Her er det sidste åbningsdag.

 

Det er Småkagehuset i Frederiks Allé, jeg taler om. Bageriet, som også er et konditori, drives af Hanne og Steen Jensen. De er altid selv i butikken og bageriet. De laver det hele selv – fra bunden vel at mærke. Deres brød trækker kunder til langvejs fra. Men efter 14 år med Småkagehuset vil ejerne holde mere fri og tænke på andet end bageriet. Det er kun forståeligt, men også lidt synd. Der er et stort udvalg af småkager, der bliver bagt i butikkens eget bageri. Altid 30 til 45 forskellige slags alt efter sæsonen.

 

En trist udvikling

Supermarkedskæderne har jo, med deres papbrød og dårlige kvalitet, overtaget en del af det marked, de selvstændige bagere før i tiden havde. Det er synd og skam. Selv store bagerikæder får lavet deres brød på store centralbagerier, hvor det er robotter og computere, som reelt laver brødet. Derfor er det sørgeligt, at dem, som gør det godt og laver nogle gode produkter, stopper.
 

Du kan nå det endnu, hvis du endnu ikke kender eller har smagt Småkagehuset vanvittige gode brød og kager. Gør dig selv den tjeneste, at besøge stedet og prøv noget vanvittigt godt brød.

 

Vi er mange kunder, som med garanti vil savne Hanne og Steen Jensen og deres helt fantastiske bageri. Jeg vil i hvert fald. Bygningen, hvor Småkagehuset ligger, er til salg.

 

Se mere her: