Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusiansk-madinstitution lukker: Efter 21 år er den sidste “ugens ret” serveret

Af Line Ingwar Karlsen

Stamstedet for mange, gennem en del år, lukker. Eller rettere. Det er lukket. Vejarbejde er ikke godt for alle. Efter over to år med konstant vejarbejde, har Fredes Flyvende Tallerken på Østbanetorvet valgt at lukke. Desværre. Efter nogle hårde år er der ikke andet at gøre. Ejeren, Frede, som også adlyder navnet Frederik Pedersen, har måtte sande, at der “kun” skulle to år med konstant vejarbejde til at lukke den ellers så velfungerende restaurant og takeaway.

 

Slut med ufoburgeren, Fredes Fish’n’Chips og alt det andet velkendte

En epoke er forbi. Succesen har været stor gennem årene. Det blev til 21 år i alt som selvstændig, hvoraf de 16 år var på hjørnet af Østbanetorvet og Skovvejen. Lokalerne er synonym med Fredes Flyvende Tallerken, og det er vemodigt, at man ikke mere kan spise der, eller hente sin takeaway. Frede er verdens flinkeste mand, og har om nogen været tro mod det, han lavede. Han fortalte mig tidligere i dag, at det er med vemod, at han lukker. “Jeg havde de bedste kunder og det bedste personale, så jeg er rigtig ærgerlig over at lukke. Hvis du vil skrive en tak fra mig til alle de skønne og dejlige kunder, jeg har haft gennem årene, så vil jeg være rigtig glad”, sagde Frede. Det er hermed gjort. Og jeg er sikker på, at vi er rigtig mange gæster og kunder, der i dag er kede af, at Fredes ikke eksisterer mere. En gravøl er på sin plads.

 

Hvad der sker, må tiden vise

Gennem årene har Fredes haft stor aktivitet med sine mad ud af huset arrangementer. Her var det især den hudløse ærlige mad og spændende mad, som altid var en succes, vi husker Fredes for. Frede pralede aldrig. Tværtimod. Han lavede mad. Holte altid hvad han lovede, og tilhørte ikke den nye generation af smarte hurtige kokke. Hvad Frede skal lave nu, holder han fortsat for sig selv.

Aarhusiansk-madinstitution lukker: Efter 21 år er den sidste “ugens ret” serveret

Hvad gør vi, når stamstedet ikke er der mere?

Frede. Fornøjelsen var helt på min side. Tak for tiden med den forunderlige og vidunderlige flyvende tallerken. Hold op, hvor har jeg spist meget, og nok drukket endnu mere hos dig gennem årerne. Vi er mange, som vil savne dig og dit virke, der på hjørnet i den grønne bygning ved Østbanen.

 

Held og lykke i fremtiden, og tak for nu, Frede!

Aarhusiansk-madinstitution lukker: Efter 21 år er den sidste “ugens ret” serveret

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien