Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frem med pindene: Kom til strikke-bio i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Øst for Paradis
Foto: Øst for Paradis

Håndarbejde har fået en kæmpe revival, og det er en bølge, byens biografer gerne ridder med på.

Heldigvis kan du snart igen synke ned i biografsædet hive strikkepindene frem og nyde en god film.

Øst for Paradis holder nemlig strikke-bio flere gange i løbet af foråret.

Vælg imellem disse 3 film

Nærmere bestemt blænder den ikoniske Aarhus-biograf op for tre filmvisninger i løbet af marts og april, som er forbeholdt de strikkeglade.

“Fat pindene og strik med under dæmpet belysning,” lyder opfordringen fra Øst for Paradis.

Du kan læse mere om de tre udvalgte film herunder:

Strikke-bio: ‘Kalak’
Jan er på flugt fra sig selv efter at være blevet seksuelt misbrugt af sin far som ung. Nu bor han i Grønland med sin lille familie og arbejder som sygeplejerske. Men han føler sig langt væk fra København og sin egen fortid, som han ellers prøver at lægge bag sig. 

Han længes efter at blive en del af den lokale kultur – at blive en ægte kalak, en ’skide grønlænder’, udtrykt med lige dele kærlighed og selvforagt. I sin søgen bliver Jan dog mere og mere skødesløs og må til sidst indse, at en konfrontation med fortidens traumer er nødvendig, hvis han skal redde sig selv og sin familie.

Torsdag 21. marts kl. 19.00. Køb billetter her

Frem med pindene: Kom til strikke-bio i Aarhus

Strikke-bio: ‘Blondinens Hævn’
Elle Woods er skolens darling, Hawaiian Tropic Model – og ægte blondine. Hendes lykke ville blive beseglet, hvis hun bare kunne vinde ekskæresten og overklasseløget Warner Huntington III tilbage. Warner skal imidlertid studere på Harvard, gå efter en senatorpost og helst føre ‘en Jackie – ikke en Marilyn’ til alteret for at leve op til sin families forlorne idealer. Elle lader sig dog ikke vippe af pinden.

Og efter intens terpen opnår hun et gennemsnit, der kvalificerer til optagelse på Harvard Law School. At hun har andet end varm luft mellem ørerne er hermed mere end bevist. Men har hun også styr på livets og kærlighedens ”paragraffer”. Og har hun power nok til bryde med århundreders normer, stereotyper og fordomme – og tænke skarpt i en virkelig sag om liv og død?

Tirsdag 9. april kl. 18.30. Køb billetter her

Strikke-bio: ‘Rom’
Turen går til Rom i denne romantiske feelgood-film om kærligheden på den lange bane. Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken) er taget på en forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres 40-års bryllupsdag og et langt ægteskab. 

De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes (Rolf Lassgård), havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder. 

Mandag 29. april kl. 18.30. Køb billetter her

Hvad: 3 gange strikke-bio
Hvor: Øst for Paradis
Hvornår: 21/3, 9/4 og 29/4

Del artikel

Andre læser også