ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fuld fart på klimabilerne i Aarhus

Af Annoncør

Aarhus er en by i fremdrift. Og det er en by, hvor man gør en dyd ud af at være helt fremme i snuden af skoene. Men altid på en glad måde. Aarhus er jo Smilets By. Og I Smilets By har mange også fået øjnene op for de store fordele ved bæredygtige løsninger. Der bygges bæredygtigt, med bæredygtige materialer og med bæredygtigt maskinel. Busserne kører ofte med hybridmotorer, der er langt mere bæredygtige end de traditionelle dieselmaskiner. Aarhus viser vejen.

Hvis du bor i Aarhus, og gerne vil være med på den grønne bølge, så skulle du måske overveje at skifte din gamle benzinsluger ud med en Elbil. Klimaet vil elske dig for det. For elbiler er klimabiler. Og hvis der er noget vi kan bruge i disse år, så er det mindre CO2-udslip og mere bæredygtighed. Det vil selvfølgelig være godt for de kommende generationer, men bestemt også for os, der lever nu. Vi ved jo godt at der skal gøres noget nu, hvis ikke det hele skal ende helt galt. Derfor vil det lette ganske gevaldigt, hvis vi gør noget nu. Hvis vi handler på problemet.

Let din samvittighed

Et samfund, som er trykket af dårlig samvittighed over at svine for de næste generationer, er ikke et samfund, der fungerer optimalt. Dårlig samvittighed tærer på energien i det daglige, og dermed også på effektiviteten. Det kan forekomme meningsløst at knokle for noget, hvis der ikke er et grundlag for at det kan fortsætte på den lange bane, fordi ressourcerne er blevet opbrugt inden for kort tid. Det giver en modløshed, som tynger hele samfundet, og gør det ineffektivt.

Ved at begynde at handle og leve mere bæredygtigt, hjælper man ikke bare klimaet og de kommende generationer. Man befrier også sig selv for en masser tung samvittighed, så man kan blive mere positiv og effektiv, og leve et liv med tro på fremtiden. Det giver mening at befri sig fra dårlig samvittighed over uhensigtsmæssig adfærd.

Klimabiler styrer

Hvis Elbiler i morgen ville erstatte de benzinbiler vi kører med i dag, så ville vi være nået et godt stykke på vejen mod en bæredygtig verden, hvor vi kan forestille os en fremtid uden store havstigninger og ekstremt vejr. Der skal flere løsninger til, men elbiler er klart en af de vigtige. Naturen skal også genoprettes, eller have lov til at genoprette sig selv.

At gøre sit bedste

Ingen af os er Supermand. Vi kan ikke redde hele verden alene. Men vi kan gøre vores bedste i hverdagen, for at skabe et bedre klima og et bedre samfund. Når vi ser at det virker, så får vi straks mod på mere. På den måde ender det alligevel godt.

Del artikel