ANNONCE
Gå på opdagelse på Aarhus Ø
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide til øen: Oplevelsesrig dag på Aarhus Ø

Af Redaktionen
PR Foto
PR Foto

I samarbejde med VisitAarhus bringer MigogAarhus denne guide til Aarhus Ø. Indlægget er skrevet af Catrine Høy Hansen, lokal aarhusianer. 

Den yngste bydel i Aarhus er i disse år i en rivende udvikling. Aarhus Ø vælter sig i arkitektoniske bygninger, vandaktiviteter og smagsoplevelser. Og her forsvinder timerne hurtigt – for der er så meget at opleve!

Hvordan får vi den bedste start på dagen på Aarhus Ø?

Ved foden af det nye havnebad ved Bassin 7! For her ligger Street Coffee. Og her kan du fra kl. 8:30 starte dagen med at købe en god kop kaffe eller en varm kakao.

Sulten skal du stille hos MIBmadmarked, som serverer det skønneste friskbagte brød og de lækreste kager to go.

Er du tidligt på farten, så gå gennem den arkitektoniske perle, Isbjerget. Herfra kommer du ud på østsiden af Aarhus Ø og kan nyde din mad, på en af bænkene på kajen – lige midt i morgensolens stråler.

Hvad skal vi lave, når morgenmaden er spist?

Start med en gåtur på Ø-linjen (Det grønne strøg), der strækker sig over de fire yderste øer på Aarhus Ø. Her er der hængekøjer, trampoliner og legeplads, som legebørn kan boltre sig med.

Husk, at kigge på bistaderne, hvor bierne producerer lækker byhonning eller rist medbragte skumfiduser på bålpladsen.

På Aarhus Ø, er vandsport virkelig populært – hvad enten I er tilskuerer eller selv deltager. Igen skal I ned til Bassin 7, hvor Aarhus Watersports Complex (AWC) bor.

Her kan I stå på wakeboard på kabler eller sætte farten ned og hoppe på stand up paddle (SUP). Og bare rolig – I bestemmer selv tempoet.

Vil I hellere kigge på, når andre dyrker vandsport, så sæt jer på tagterrassen ved AWC, eller gå op i udsigtstårnet, der er placeret i midten af kabelbanen.

Jeg er nybegynder inden for vandsport, hvad gør jeg?

Aarhus Watersports Complex står klar med dygtige instruktører og det rette udstyr.

Der bliver derfor taget hånd om jer, så I får en tryg og sikker oplevelse. Hvem ved? Måske I bliver bidt af at bruge vandet som aktiv legeplads.

Det koster 300 kr. pr person for to timers SUP eller wakeboarding. Husk, at booke tid hjemmefra og medbringe badetøj og håndklæde. Våddragt, wakeboard/SUP, redningsvest og hjelm er inkluderet i prisen.

Hvad skal vi lave om eftermiddagen?

I skal først og fremmest tanke op på energi! Køb jeres frokost to-go i en af de forskellige streetfood-boder, som I finder langs Ø-promenaden.

Her er der alt fra pizza til sushi, og jeg kan stærkt anbefale et pitstop hos The Fish Project, hvor I kan sætte tænderne i de lækreste fish & chips.

Også Clausens Fiskehandel er oplagt til jer, der elsker fisk i høj kvalitet. Her kan I enten købe mad, som kan nydes på et af øens hyggelige områder, eller købe fisk til at tage med hjem.

Hvis vejret er til det, så hop i havnebadet, hvor der er bassiner til både store og små.

Ellers er Aarhus Ø naturligvis også stedet, hvis I er bare det mindste interesserede i arkitektur! Gå rundt i området og nyd de arkitekttegnede bygninger, der har hver sine særpræg.

Nu kan man jo godt gå hen og blive lidt lækkersulten af alle de nye indtryk, men fortvivl ej! Hos Hantwerk kan I nyde en kold, mikrobrygget øl i eftermiddagssolen direkte ved havnefronten.

Stedet har den mest hyggelige terrasse med udsigt til den gamle lystbådehavn. I kan også blive kølet ned hos Taiyaki, som har et lækkert udvalg af is, crepes og vafler.

Stedet er især kendt for deres japanske bagværk: Taiyaki-vaflen, som er formet som en fisk med Nutella i halen, toppet med cremet is fra Okkels.

Hvor skal vi spise aftensmad?

Det skal I ved VinDanmark, der serverer delikat spansk tapas eller fisketapas.

Om sommeren er her ofte mange mennesker, så hvis I hellere vil nyde maden i ro og mag, kan I nyde den langs den hyggelige lystbådehavnekant.

Tapas koster 129 kr. pr. person, mens et køligt glas vin koster 60 kr.

Smag jer gerne frem, inden I beslutter jer for, hvilken vin I er til. På udvalgte dage er der livemusik på stedet – men den gode stemning findes altid.

Find flere guides til oplevelser i Aarhusregionen her.

Guide til øen: Oplevelsesrig dag på Aarhus Ø

Del artikel