ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gallapremiere på ‘Bamse’: Cocio, rød løber og røde pølser

Af Freja Dumont
Foto: Nimbus Film
Foto: Nimbus Film

Musikhusets Store sal bliver forvandlet til Danmarks største biograf, når der er gallapremiere på filmen BAMSE, der fortæller den begivenhedsrige livshistorie om en af Aarhus’ og Danmarks mest folkekære musikere.

Filmen med Anders W. Berthelsen i hovedrollen som Bamse får premiere i de danske biografer den 25. august.

Inden da har du mulighed for at komme til gallapremiere med rød løber, filmvisning, cocio og røde pølser, når Musikhuset inviterer til gallapremiere mandag den 22. august.

Du kan købe billetter til gallapremieren lige her. 

Vimmersvej, børnehjem og dansktop

Voksede man op i 1970’erne og 1980’erne, var det vanskeligt at undgå radio-programmet Dansktoppen. Her var sangeren Flemming Bamse Jørgensen nærmest fast inventar i mange år.

Det var med numre som Vimmersvej, Hvorfor går Louise til bal og I en lille båd, der gynger, at “Bamse” blev landskendt.

Med fordanskningen af store udenlandske hits nåede den århusianske blokvogns-musiker et meget bredt publikum, og han solgte i karrierens løb 3½ millioner plader, cd’er og kassettebånd.

Film optaget i hjembyen

Sangeren døde nytårsdag 2011 i en alder af 63 år, efter et begivenhedsrigt liv. Han begyndte livet på et børnehjem, men hans livshistorie er så begivenhedsrig, at den nu vil blive indspillet som film.

Det sker i et projekt, hvor filmen indspilles i Bamses hjemby, Aarhus, med støtte fra blandt andet Den Vestdanske Filmpulje – filmen produceres af Nimbus Film, og den instrueres af Henrik Ruben Genz, som sammen med Bo Hr. Hansen har skrevet manuskriptet.

I hoved- og titelrollen ses Anders W. Berthelsen, og han kommer til at spille overfor Johanne Louise Schmidt, der spiller Flemming Bamse Jørgensens kone Kate.

Om filmen

BAMSE er historien om den folkekære danske musiker, der har givet os masser af musikalske klassikere . Bag det store smil og smækbukserne gemmer der sig imidlertid en stærk og rørende fortælling om en søns livslange stræben efter sin fars anerkendelse og kærlighed.

Flemming Bamse Jørgensen har oprindeligt 11 søskende, men bliver som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, der ikke kan få børn. Faren ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til hans utilfredshed bliver Flemming frontmand i Bamses Venner.

Succesen er enorm, men Flemming får ikke sin fars anerkendelse og føler sig stadig mere splittet mellem at være Flemming og Bamse.

BAMSE er et varmt og menneskeligt feel-good-drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans rørende livshistorie.

Program for aftenen

19.00 Rød løber m. bobler
19.30 Start i salen
Steen Risom, Den vestdanske Filmpulje byder velkommen
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad
Filmens producere præsenterer kort filmen
19.45 Filmstart
21.15 Instruktør Henrik Genz præsenteres, skuespiller Anders W. Berthelsen + øvrig cast på scenen
21.30-22.30 Røde pølser og Cocio foran Musikhuset

Hvad: Gallepremiere på filmen ‘Bamse’
Hvor: Musikhuset Aarhus
Hvornår: Mandag den 22. august kl. 19.30

Del artikel