Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromænd indtager Aarhus – det måtte jo ske!

Af Line Ingwar Karlsen

Det har været på rygteplan længe, men nu er det endelig bekræftet. De fire, efterhånden ret så kendte ”kendis” Gastromænd, kommer til Aarhus. Ikke bare Aarhus, men ligefrem til Aarhus midtby (Centrum bruger man ikke i Jylland). De fire drenge driver Danmarks største website for mad og mænd – intet mindre. De har så stort et antal læsere, at de fleste chefredaktører på dagbladene ville blive persillegrønne i hovederne af misundelse, hvis de vidste, at tallet snart er på 300.000 læsere om måneden.

 

Grunden til, de fire begyndende mænd kommer til Aarhus(den ene bor her faktisk), er deres nyudgivne kogebog med det mundrette navn, Gastromand – Spis og drik som en mand! Første oplag af kogebogen blev revet væk, og andet oplag er i trykken. Der er kun en ting at gøre her, og det er kasketten af. Det er sgu flot, at fire yngre mænd, først i 30’erne, alle fra provinsen (det lyder bedre end udkantsdanmark), har skrevet en bestsellerbog i første hug. Ikke så meget overflødig rundkredssnak! Hårdt arbejde og en knivskarp sans for den gode smag, og ikke mindst hvad rigtige mænd spiser. That’s it!

 

Husk at kigge forbi

Det sker i Magasin i Aarhus. På 4. sal for det ikke skal være løgn. Det er lørdag den 13. december fra klokken 13.00 til klokken 16.00. Her optræder gastrodrengene, på slap line, med deres råd, staldfiduser, smagsprøver, dårlige jokes, og ikke mindst så signerer de kogebogen. Jeg selv køber aldrig kogebøger, da jeg ikke bryder mig om at lave mad. Men indrømmet, jeg købte Gastromands kogebog. Først som en gave, men senere til mig selv. Den måtte jeg eje, så nu har jeg også en kogebog, som en moderne mand bør have. Kom bare an!

 

Godt med gear

Kogebogen er vild flot. Den oser af kvalitet. En total stilren gave som selv den mest lækre og slanke kvinde vil falde på røven over (Sundhed er der ikke noget om i bogen). Det er en utraditionel gave, som er produktet af fire passionerede, glade amatørkokkes drengedrøm. Den leverer et hav af lækre og flotte retter, som du kan kaste dig frådende over. Den har en fin gennemgang af maskinparken, som alle mænd bør eje. Man får som læser fornemmelsen af, at uden det rigtige gear, går det ikke. Men mon nu det holder i praksis?

 

Det nye sort – et maskinhus

Gastromændene slår fast flere gange, at mænd hører til i køkkenet. Jeg er så enig! For jo flere mænd i køkkenet, jo flere kvinder er der til os mænd, som ikke kan lave mad, og så vidt mulig undgår køkkenet. Jeg takker for, at I tager førertrøjen på her, og får mændene drevet ud i de små køkkener, med deres overdrevne store maskinpark. Når man ser, hvor meget køkkengrej der åbenbart skal være i et køkken, er det ganske forståeligt, at man udvider sit køkken med et ”maskinhus”. Ja, vi er jo i provinsen.

 

Desserter er for kvinder

Det eneste, som ikke er i kogebogen, er desserter. Grunden er, at Gastromænd slet ikke gør sig inden for det område. Det er åbenbart for feminint. Hvis der absolut skal være dessert, så griller de en flok pølser og en ordenlig bøf – længere er den ikke!

 

Aarhus Update var i Luxembourg for godt en uge siden for at dække VM for kokke. Der var over 50 nationer med, og ved flere lejligheder så vi disse topprofessionelle kokke have en af Gastromands kogebøger liggende. Dog tvivler jeg lidt på, hvor meget Japan fik ud af bogen, da den desværre kun er udkommet på dansk, endnu.

 

Gastromands Kogebog

Til kvinderne kan vi kun sige, at den her kogebog slår de fleste af de gaver, I kan finde på. Vi har nok skjorter, underbukser, lilla slips, røde shorts og strømper. Så hvis du vil gøre manden i dit liv glad så drop de kedelige ting og køb den her bog.

 

Kig ind i Magasin på lørdag. Der bliver helt sikkert gang i den, og mit bud er, at der snart skal bestilles papir til et 3. oplag. Hvis nu, du skal i haven på lørdag, og ikke har tid til at komme i Magasin, så kan bogen købes online her:

 

Ta´ et kig på Gastromands website

 

 

 

Gastromands Kogebog bliver vist frem af Jakob Brønd

Gastromands Kogebog til VM for kokke

 

 

Del artikel

Andre læser også