ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gavekort til medarbejdere: Skal booste restaurationsbranchen

Af Freja Dumont

Der er gode nyheder for virksomheder, der gerne vil give deres medarbejdere den gode, sociale oplevelse, som de gik glip af til julefrokosten.

Brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer udkommer i disse dage med et landsdækkende gavekort til spise- og drikkeoplevelser.

”Det er ingen hemmelighed, at restaurationsbranchen har lidt et voldsomt knæk efter et helt år med strenge restriktioner og nedlukning,” udtaler Torben Hoffmann Rosenstock, direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC), den største brancherepræsentant for restauratører i Danmark.

”Heldigvis har vi under hele forløbet oplevet en massiv støtte fra både erhvervslivet og borgerne. Alle vil virkelig gerne hjælpe – også ud over købet af take-away, som pt er den eneste mulighed.

Men restauratørerne har behov for et gevaldigt boost for at komme tilbage på fode, og det har altså afstedkommet dette projekt om branchens helt eget gavekort.”

Det skattefrie gavekort baner vejen

Projektet tog hurtigt fart, da Folketingets partier tidligere vedtog loven om skattefrie oplevelsesgavekort.

Den gør, at arbejdsgivere nu kan give ansatte gavekort til oplevelseserhvervene på op til 1.200 kr., uden at hverken de eller de ansatte skal indberette beløbet til Skat.

”Det betyder, at vi lige nu har en masse virksomheder, der gerne vil forkæle deres medarbejdere – og en masse medarbejdere, der virkelig glæder sig til at gå på restaurant og café, når de genåbner her i april og maj. Det er en win-win for alle,” siger Torben Hoffmann Rosenstock.

Idéen bag det nye gavekort er, at det – modsat markedets eksisterende gavekort, der kun gælder til én restaurant eller fx en kæde – vil gælde til alle de af landets restauranter, cafeer, barer m.fl., der har lyst til at være med i ordningen. Det gælder især de ca. 1.400 restauratører, der er medlem i Danmarks Restauranter og Cafeer.

”Det primære formål med kortet er at give branchen sit eget gavekort, hvor økonomien bliver i branchen og ikke ender ude i andre led.

Vi håber, at det vil blive taget godt imod af såvel restauratørerne som de virksomheder, der nu får adgang til at handle direkte med dem,” siger Torben Hoffmann Rosenstock.

Gavekortet – hvordan og hvornår?

• Virksomheder og privatpersoner vil om kort tid kunne bestille gavekortet via en onlineportal, der samtidig giver overblik over tilmeldte restaurationer. Gavekortet leveres med posten.
• Modtagere af gavekortet kan selv vælge hvilken – eller hvilke – af de tilmeldte restauranter, cafeer, barer m.fl., som det skal bruges hos. Gavekortet fungerer som et debet-kort (udstedt af NETS), der også kan tankes op.
• Virksomheder, der er interesserede i at købe gavekort, kan rette henvendelse til gavekort@thehost.dk. De vil modtage besked, når ordningen er køreklar.
• Restauranter, cafeer, barer, hoteller mm., der vil tilmeldes ordningen, kan gøre det her Mere info følger på thehost.dk

Del artikel