Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gedulgt (Sanse)oplevelser på 1. klasse

Af anders@sommersangdigital.dk

Zacapa inviterede til gratis pop-up arrangementet på Gedulgt med skønne Ida Corr på vokalen, samt rom cocktails i verdensklasse, af den danske world-class bartender, Jonas Brandenborg Andersen.

 

Der var desværre begrænsede billetter til arrangementet, men for de heldige, der nåede at få fat i en billet, var det en intens (sanse)oplevelse af højeste kaliber på Gedulgt Bar i Aarhus.

Gedulgt (Sanse)oplevelser på 1. klasse

Zacapa Nuet

Det var på mange måder et usædvanligt arrangement, Zacapa havde fået stablet på benene denne onsdag aften. NUET hed arrangementet, og var i sin helhed tiltænkt, at gæsterne skulle være til stede i nuet, og opleve de forskellige sanseindtryk aftenen ville byde på, i form af musik, cocktails og små madanretninger.

Zacapa Nuet i Aarhus

Vi blev mødt i indgangen til Gedulgt af et par af folkene bag arrangementet, som smilende bød os velkomne. Derudover fik vi udleveret en hvid pose med ‘NUET’ trykt på, og en kasse indeni. Vi blev beordret til, at lægge vores ure samt mobiltelefoner ned i kassen og videre ned i posen for så at gemme disse væk, indtil aftenen var omme – dette i sig selv højest usædvanligt, men til gengæld noget der gav stof til eftertanke, da det må siges, at oplevelsen og indlevelsen i løbet af aftenen var markant anderledes uden diverse devices ved hånden.

Zacapa Nuet arrangement på

Ud over det faktum, at man fra Zacapa’s side, ville have gæsterne til at opleve aftenen uden forstyrrende elektroniske devices, ville de samtidig berøre de forskellige sanser og igennem nærheden og det intense, styrke oplevelserne af disse hos aftenens gæster.

 

Skønne Ida Corr

Til høresansen havde Zacapa allieret sig med skønne Ida Corr, som selv deler begejstringen for, at være til stede i nuet og opleve gennem sanserne i stedet for gennem diverse filtre fra fx. mobiltelefonen.

Gedulgt (Sanse)oplevelser på 1. klasse

Til smags-, syns- og lugtesansen havde Zacapa allieret sig med den danske world-class bartender, Jonas Brandenborg Andersen, som netop var blevet nr. 5 til verdensmesterskaberne for bartendere. Udover Jonas’ fabelagtige evner i at mixe cocktails, var det også første gang, han skulle mixe cocktails i Aarhus, trods det han er født og opvokset i byen. Jonas flyttede til København for 10 år siden, og siden da har karrieren udviklet sig med hastige skridt. Derfor var det på en måde en nostalgisk oplevelse for os aarhusianerne, at få lov at være de første til at få serveret drinks af Jonas i Aarhus.

 

Til at supplere disse 3 sanser havde man fået Søren Kristensen fra byens gourmet restaurant Frederiksgade 42 til at servere små anretninger, som hver især passede til cocktailsene og aftenens tema. Den oprindelige kok, svenske Edin Dzemat var blevet syg, men erstatningen var yderst kompetent i form af Søren Kristensen.     

 

Fungerede konceptet?

I allerhøjeste grad!

Vi blev henvist til kælderen på Gedulgt, som ud over at være et fantastisk cocktailsted, var det perfekte valg til at huse aftenens arrangement. Stedets minimalistiske udtryk supplementerede arrangementet og dets budskab på bedste vis.

Zacapa Nuet

Efter at have fået serveret aftenens første cocktail samt de 2 første madanretninger, kom Ida Corr på scenen og startede sin intimkoncert. Ligesom Gedulgt var det perfekte valg som lokation til dette arrangement, så var Ida Corr det selvsamme for musikken. Hendes nærværende og fantastiske stemme tryllebandt langt størstedelen af aftenens gæster, samtidig med at stemningen steg og folk hujede, klappede og et enkelt par smed endda hæmningerne og dansede til tonerne af hendes numre.

Gedulgt (Sanse)oplevelser på 1. klasse

2 timer efter det hele startede, takkede folkene bag aftenens arrangement af, og jeg tør godt love, at de fleste af aftenens gæster forlod Gedulgt en masse oplevelser rigere og en refleksion over, hvor stor betydning det rent faktisk har, når man oplever tingene i nuet, uden at lade sig forstyrre.

Zacapa Nuet

After dinner cocktail

Den perfekte afslutning for os, på en stor aften med masser af indtryk, var at nyde en af nyere tids klassiker indenfor cocktails, og én af min egen personlige favoritter, nemlig en Espresso Martini. (Der vil snarest komme en Espresso Martini Guide på Aarhus Update).

 

Vores mening                

Et forrygende arrangement, som var afbalanceret på alle parametre og som i den grad talte til, og berørte sanserne. Hele grundtanken bag arrangementet, dét at være til stede i nuet og dermed, for en stund, være tvunget til at lægge telefoner og ure væk, burde, efter min mening, indføres langt flere steder og i langt højere grad. Man kunne med fordel forsøge samme koncept til fx. koncerter, på restauranter, i teatret osv. I en tid, hvor telefonen er en fast del, og for nogle måske den vigtigste del af vores hverdag, så var det virkelig befriende at undvære den, i hvert fald for en stund.

 

     

 

Del artikel

Andre læser også