Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gellerups forvandling: Med 1.000 medarbejdere bliver bygningen kommunens største

Med inddragelse af private aktører indledes der en epoke for inklusion og integration i Danmark. En café og en restaurant skal drives af teknikentreprenøren Caverion, som også forpligter sig til at søge efter nye medarbejdere i Gellerup. Projektet sætter således helt nye standarder for engagement i samfundet gennem et utraditionelt Offentligt-Privat Samarbejde.

 

Første del af den ambitiøse forvandling af bydelen Gellerup ved Aarhus fra udskældt til attraktiv er i fuld gang. Teknik¬entreprenøren Caverion Danmark A/S har skrevet under på en aftale til 230 mio. kroner om at bygge og drive et stort kontorbyggeri i Gellerup, som omfatter et inklusionsprojekt, der tæller en række sociale elementer.

 

Bydelen i Aarhus med omkring 11.000 indbyggere har historisk haft udfordringer med integration, kriminalitet og utryghed. Derfor lancerede Aarhus Kommune i samarbejde med Brabrand Boligforening i 2011 en helhedsplan, der skal gøre området Gellerupparken og Toveshøj mere attraktivt. Blandt andet ved at skabe en bydel, der også vil trække andre end lokalområdets umiddelbare beboere til – med grønne uderum, boliger, institutioner, erhverv og arbejdspladser.

 


Med 1.000 medarbejdere bliver bygningen kommunens største

En af hjørnestenene i udviklingsplanen er opførelse af en ny, stor kommunal administrationsbygning til Aarhus Kommune. Bygningen skal huse både Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø og Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse under Aarhus Kommune samt Lokalpolitiet. I alt får knap 1.000 medarbejdere deres daglige gang i bygningen, der bliver en af kommunes største.


Projektet for Aarhus Kommune er et såkaldt Offentligt Privat Samarbejde, hvor ejendomsudviklerkoncernen A. Enggaard A/S efter et udbud vandt opgaven med at udvikle området i Gellerup. I denne forbindelse har A. Engaard så indgået aftale med Caverion om at stå for drift og vedligehold af den kommunale bygning i 15 år.

 


Der skal være liv og aktivitet – selv uden for kontortid

I Gellerup er der tale om et ambitiøst byggeri, hvor der er lagt vægt på bæredygtighed, åbenhed og imødekommenhed i den måde, bygningen udformes på. Derudover har Aarhus Kommune lagt vægt på, at bygningen skal være identitetsskabende for området, og den vision bliver realiseret dels gennem et markant design, dels gennem funktioner, som skal skabe liv og aktivitet i huset uden for kontortid. Der er blandt andet reserveret cirka 1.500 kvadratmeter til såkaldt udadvendte funktioner i bygningen.

Fakta om bygningen i Gellerup 

 

  • Størrelse: 40.000 kvadratmeter inkl. parkeringskælder
  • Kontraktsum: 230 millioner kroner
  • Bygherre: Aarhus Kommune
  • OPS-leverandør: A. Enggaard A/S
  • Arkitekt: Arkitema
  • Ingeniør: Niras
  • Drift (15 år): Caverion
  • Læs mere på www.helhedsplangellerup.dk