Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fokus på genbrug og bæredygtighed: Røde Kors Aarhus åbner pop-up butik i Bruuns Galleri

Af anders@sommersangdigital.dk

Lørdag d. 3. oktober åbner Røde Kors Aarhus for første gang en pop-up butik med second hand tøj i Bruuns Galleri. Arrangementet, der gennemføres med hjælp fra frivillige, har fokus på genbrug, bæredygtighed og håndplukkede varer i god kvalitet.

 

Et samarbejde mellem Røde Kors Aarhus og Bruuns Galleri har gjort en idé til virkelighed: Røde Kors Aarhus åbner sin første pop-up second hand butik lørdag den 3. oktober kl. 10.00-18.00. I ægte pop-up-stil vil butikken kun holde åbent i Bruuns Galleri én enkelt dag. Eventet vil fokusere på udvalgte kvalitetsvarer, der svarer til tidens trends – men som naturligvis stadigvæk ville kunne købes til de sædvanlige, lave Røde Kors priser.
Overskuddet fra eventet vil gå til Røde Kors Aarhus’ mange lokale sociale aktiviteter, som spænder fra omsorgscentre og besøgsvenner til familienetværk og pårørendestøtte.

 

Formand for butiksudvalget i Røde Kors Aarhus, Mogens Grøn, håber, at Røde Kors Aarhus med dette event kan skabe mere synlighed om sammenhængen mellem Røde Kors’ genbrugsbutikker og Røde Kors’ lokale, sociale arbejde, og nå ud til en bredere målgruppe:

 

“Vi vil gerne afprøve mulighederne for at have en Røde Kors-butik i et område, hvor vi normalt ikke er så synlige. På den måde kan vi få kontakt til nogle andre mennesker end dem, der normalt kommer i vores butikker – og samtidig få fortalt Røde Kors’ historie og værdier i et andet miljø.”

 

Bæredygtig shopping er vejen frem

Forberedelserne til eventet er startet tidligt, og der har ligget meget arbejde bag. For at skaffe al tøjet har projektlederne bag eventet været rundt og tømme Røde Kors containere forskellige steder i byen. Tøjet er derefter blevet sorteret og prismærket med hjælp fra de frivillige. 

 

For Emma Louise Hjorth Jeppesen, som er en af projektlederne bag eventet, har især det bæredygtige aspekt været den helt store motivationsfaktor.

 

“Jeg håber, at en masse mennesker vil kigge forbi. Vi vil gerne vise, at genbrugstøj sagtens kan være cool og i god kvalitet – og at denne form for bæredygtig shopping er vejen frem”, fortæller hun. Hendes kollega, Vanina Ivanova, uddyber:

“Hvert enkelt stykke tøj er nøje udvalgt med kærlighed. Det håber vi, at vores gæster kan se og mærke.” 

 

Opbakningen til eventet har været stor, og rigtig mange frivillige har ønsket at hjælpe til. Bliver dagen en succes, vil hele arrangementet med stor sandsynlighed poppe op andre steder i byen i den kommende tid. 

 

Fokus på genbrug og bæredygtighed: Røde Kors Aarhus åbner pop-up butik i Bruuns Galleri

 

Røde Kors Aarhus, som er en frivilligdreven forening, holder til daglig til på Nørre Allé i Aarhus C. Røde Kors Aarhus har fem genbrugsbutikker – og en sjette på vej – som er fordelt over hele byen. Derudover har Røde Kors Aarhus mere end 30 forskellige sociale aktiviteter, som har til formål at hjælpe byens sårbare og udsatte borgere.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også