Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genopliv minderne: Musikhusets facade fyldes med billeder fra arkivet

Af Freja Dumont
Foto: Dan Jakobsen
Foto: Dan Jakobsen

Musikhuset fejrer 40 år med fede liveoplevelser.

I den forbindelse har Musikhuset Aarhus været i arkiverne og fundet et hav af fotos med kunstnere og gæster, som har besøgt huset siden indvielsen i 1982.

Leonard Cohen, Sting, The Beach Boys, Tina Turner, Elton John,  Placido Domingo, Liza Minelli, Ray Charles, Herbie Hancock, Stan Getz og Daniel Barenboim er blot et lille udpluk af internationale stjerner, som har stået på scenen.

Det er bl.a. billeder fra de koncerter, sammen med massevis af lokale og nationale helte, du kan se på Musikhusets facade, når de fra lørdag den 12. februar til den 12. marts kan opleves i tidsrummet fra kl. 18-23 på Musikhusets facade.

Udstillingen er en del af Musikhusets 40-års jubilæumsfejring, der året igennem byder på store og små overraskelser på og uden for scenerne.

”Musikhuset er en del af vores fælles historie, og vi glæder os til at dele billederne og vække minderne til live hos de mange mennesker, der besøger huset eller går forbi på Frederiks Allé”, siger kunstnerisk chef i Musikhuset, Jeppe Uggerhøj.

Genopliv minderne: Musikhusets facade fyldes med billeder fra arkivet
Foto: Martin Ballund

Finkæmmer fotos fra 40 år

Musikhuset har sammen med Århus Stiftstidende og Aarhus Stadsarkiv været på noget af et detektivarbejde de seneste måneder.

Hyldemeter på hyldemeter er blevet gennemgået og kasser med fotos, tusindvis af gamle negativer og cd-rommer er blevet  finkæmmet i det lokale stadsarkiv og Stiftens fotoarkiv i jagten på de bedste fotos fra fyrre års historie.

Danmarks første og Nordens største musikhus

Den 27. august 1982 blev Musikhuset Aarhus indviet som det første musikhus i Danmark og det største i hele Norden.

I 2007 blev huset udvidet til at rumme et musikkonservatorium, et børneteater og særlige rammer for symfonisk musik, kammermusik og rytmisk musik.

Det har siden dannet skole for opførelsen af danske musikhuse og begejstret danskerne med en perlerække af de største internationale stjerner.

Del artikel

Andre læser også