ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gentager succes: Aarhus Kommune uddeler blomsterfrø

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Aarhus Kommune.
Foto: Aarhus Kommune.

I en indsats for at fremme biodiversiteten deler Aarhus Kommune endnu engang blomsterfrø ud til fællesråd og grundejerforeninger.

De seneste år har Aarhus Kommune omlagt flere græsarealer og vejrabatter til vilde blomsterenge, og i foråret inviterede de så aarhusianerne til at gøre det samme.

Som en del af projektet Aarhus Blomstrer Vildt oprettede kommunen en pulje med vilde blomsterfrø, som blandt andre fællesråd og grundejerforeninger kunne søge.

Det blev en succes, og kommunen har derfor valgt at lave endnu en pulje til efteråret.

”Det har været inspirerende at se, hvordan borgere i lokalsamfundene er gået sammen om at skabe smukke, blomstrende arealer. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi igen kan give aarhusianere mulighed for at omdanne græsplæner til blomsterenge.

Flere blomster betyder nemlig mere mad til vores bier og insekter, og det har de rigtig meget brug for,” siger Hanne Lund Steffensen, som er projektleder hos Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Gentager succes: Aarhus Kommune uddeler blomsterfrø
Foto: Aarhus Kommune.

Hvem kan få del i puljen?
I foråret delte Aarhus Kommune frøblandinger ud til omkring 50 arealer, og i efteråret håber man på, at endnu flere kan få fingrene i de vilde blomsterblandinger.

Frøpuljen, som skal være med til at fremme biodiversiteten i Aarhus, består af fire forskellige frøblandinger. Blandingerne hedder henholdsvis Sommerfugleblandingen, Dansk Vildeng, Engblanding til Lerjord og Salttolerant Blomsterblanding.

Hvilken blanding, man får, afhænger af jordbunden på det areal, man ønsker at omlægge. For at få fingrene i en af blandingerne, skal man finde et græsareal på minimum 200 m2, som kan omlægges.

Arealet må gerne være privatejet, men det skal være offentligt tilgængeligt. De øvrige kriterier for at søge kan findes på Aarhus Kommunes hjemmeside under projektet Aarhus Blomstrer Vildt.

Hvis man vil have del i puljen, skal man sende en ansøgning afsted inden den 1. september.

Del artikel