Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Giv gulvet nyt liv med epoxymaling

Af Annoncør

Særligt i nogle af de større danske byer såsom Aarhus er mange af husene af ældre dato. Det giver selvfølgelig en vis charme, men vedligehold kan også hurtigt vise sig at være dyrt. Heldigvis er det ikke nødvendigt at grave dybt i lommerne for at give sit hjem nyt liv. En af de nemmere og billigere måder at give sig hjem nyt liv er ved at behandle gulvene med såkaldt epoxymaling

Hvorfor bruge epoxymaling?

Selvom det måske ikke er mange, der opdager det, har gulvene nemlig enormt stor indflydelse på stemningen i hele hjemmet. Du har hele tiden gulvet og gulvets tekstur under fødderne, og lige meget hvor du kigger hen, ser du gulvets farve. Det betyder også, at hvis gulvet ser slidt ud, så ser alt andet slidt ud. Af netop den grund kan det være en god ide at behandle et slidt betongulv med epoxymaling.

For rigtig at forstå, hvorfor epoxymaling er sådan en god ide til et slidt gulv, kan det dog være en god ide først at forklare, hvad epoxymaling egentlig er. Det er dog egentlig ret simpelt. Epoxymaling er, som navnet måske antyder, en blanding af epoxy og maling. Det vil altså sige, at det er lige så nemt og alsidigt at påføre som normal maling. Det kan for eksempel nemt rulles på både beton og træ. Til gengæld hærder det på samme måde som epoxy. Det vil altså sige, at du hurtigt får en god og slidstærk belægning, som vil være nem at rengøre. 

Hvor bør du bruge epoxymaling?

Epoxymaling er altså oplagt til alle de slidte gulve, du ikke vil have besværet med at skulle vedligeholde i fremtiden, men hvis udseende du heller ikke interesserer dig meget for. Epoxymaling kan trods alt ikke konkurrere med et klassisk trægulv, når det kommer til charme. Selvom epoxymaling altså nok ikke er svaret i stuen, kan det sagtens være det oplagte svar i kælderen, på badeværelset eller i entreen.

Hvis du har for meget, kan epoxymaling ofte sågar bruges som traditionel maling på væggene, hvor det har samme effekt. På den måde kan du også få nye, slidstærke og pæne vægge. Sørg dog altid for at læse nøje på spanden med epoxymaling, inden du bruger det på en måde, der ikke er beregnet. Der findes nemlig mange forskellige typer epoxymaling til mange forskellige formål. Bruger du epoxymaling rigtigt, kan det dog i høj grad give et gammelt hjem nyt liv og mange flere leveår.

Del artikel

Andre læser også