Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Glæd dig til Food Week: Madoplevelser i hele Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Food Week.
Foto: Food Week.

Aarhus får en ny madfestival, som i en hel uge fra mandag den 9. til søndag den 15. august vil sprede madglæde over hele byen.

I dag lancerer Food Week programmet til mere end 50 arrangementer, og der er i den den grad noget for enhver smag og aldersgruppe.

I stedet for at aflyse endnu et års Food Festival, har folkene bag den traditionelle madfestival på Tangkrogen set pandemien og myndighedernes restriktioner som et benspænd i udviklingen af et helt nyt koncept.

Så i år skal Aarhus’ madglade indbyggere ikke være på ét lukket festivalområde i tre dage, men i stedet opleve byens madscene i en hel uge mange forskellige steder i Aarhus: til vands, over byens tage, oppe i regnbuen og tilbage i tiden.

Og nu er programmet endelig offentliggjort!

”Vi ville simpelthen være sikre på, at vi kunne holde et brag af en madfest i år! Det betød, at vi fik en unik mulighed for at se på vores festival med friske øjne – og det har bl.a. resulteret i nye spektakulære lokationer og nye fantastiske samarbejdspartnere.

Siden efteråret har vi været i gang med at udvikle konceptet, og vi har ærlig talt haft en fest med det. Alle brikkerne er faldet på plads, og nu er vi snart klar til at forære den her gave til byen. Programlanceringen er første del af dette,” fortæller Anna Lund, direktør FOOD-Aarhus i en pressemeddelelse.

Den gamle by, Salling Rooftop og Regnbuen som lokationer

Food Week kommer blandt andet til at foregå på et stort maritimt festivalområde på Kystpromenaden ved Aarhus Lystbådehavn, hvor der bydes på alt i friske fisk og skaldyr med bobler i glasset.

Et andet sted, man kan deltage i festivalen, er med en af de bedste udsigter ud over byen på Salling ROOFTOP, hvor gæsterne vil blive forkælet med kokkeshows, workshops og andre madoplevelser i verdensklasse.

Herudover går turen op i Regnbuen, hvilket selvfølgelig betyder madoplevelser i massevis på toppen af ARoS, hvor der vil være et festivalområde med fokus på bæredygtighed.

Sidst men ikke mindst er Food Week at finde i Den Gamle Bys smukke, gamle gader, hvor historiske madaktiviteter med et twist af nutiden kan opleves.

Dertil vil gæster kunne deltage i Fællesspisninger og Food Walks, som kommer til at være once-in-a-life-time-oplevelser, der kun kan opleves under Food Week.

Med Food Walks og Fællesspisninger vil Food Week gerne være med til at styrke og genstarte fællesskaber og sammenhold i alle dele af samfundet og hjælpe glæden på vej. Mad smager bare bedre, når man laver, spiser og oplever den SAMMEN med andre.

Se hele programmet for Food Week her.

Del artikel

Andre læser også